Yläkouluille ja toiselle asteelle

Yläkouluilaisia Kiasmassa. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Opeinfot ja koulutukset

Ilmoittaudu mukaan opettajien ja varhaiskasvattajien sähköpostilistalle.

Ilmoittautumislomake

Katso video 12.4. järjestetystä opettajien koulutuksesta, jossa perehdyttiin ARS17-suurnäyttelyn sisältöihin ja teemoihin syventymällä kahteen teokseen: Survivor (Reija Meriläinen, 2017) ja Temple Time (Ryan Trecartin, 2016).

Tutustu ennakkoon Kiasman ARS17-näyttelyyn ARS17-oppaassa.

ARS17-työpajat

Koodi käskee!

6.-9. luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnatussa, maksuttomassa pajassa kokeillaan elektronisten laitteiden ohjelmointia.  Syksyllä pajoja järjestetään 5.9.–13.10.

Kansallisgallerian opasvaraus on yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin ryhmiin sähköpostitse. Paikkoja voi myös tiedustella puhelimitse: Kansallisgallerian opasvaraus 0294 500 500 (ma–pe klo 9–15) ja varaukset@kansallisgalleria.fi.

Ohje pajaan tuleville ryhmille (pdf)

Tilattavat opastukset

Opastettu kierros auttaa avaamaan nykytaiteen teemoja ja syventää näyttelykokemusta. Opastukset suunnitellaan kunkin ryhmän toiveiden mukaisesti. Koululaisryhmille on tarjolla useita opastusmuotoja.Opastuksella saa nykytaiteesta enemmän irti.

Opastusehdotuksia koululais- ja opiskelijaryhmille:

Moniaineinen opastus

Miten matikkaa ja musiikkia voi opiskella nykytaiteen museossa? Entäpä biologiaa, maantietoa tai kieliä? Opastuksella käydään läpi Kiasman näyttelyiden teoksia eri oppiaineiden näkökulmasta. Opastusta varattaessa voi esittää toivomuksia oppiaineista.

Arkkitehtuurikierros

Mikä tekee Kiasma-rakennuksesta museon? Kiasma-rakennus on aina ajankohtainen ja kiinnostava. Opastettu kierros arkkitehtuurin saloihin sopii kaikille ikäryhmille.

Nykytaiteen ABC-opastukset

Mitä on nykytaide? Mistä on taideteos tehty? ABC-opastuksella tutustutaan nykytaiteen tekniikoihin ja materiaaleihin.

Varaa opastus

Ryhmäkoko on 1–25 hlöä.
Kesto noin tunnin.
Hinta arkisin 70 euroa/ryhmä (ei erillistä sisäänpääsymaksua)

Opastuskielet ovat suomi, ruotsi, englanti, espanja ja venäjä.

Varaukset Kansallisgallerian opasvarauksesta:
0294 500 500 (ma–pe klo 9–15) ja varaukset@kansallisgalleria.fi

Opastukset tulee tilata mieluiten viikkoa aiemmin. Opastuksen voi perua veloituksetta viikkoa ennen opastusta. Perumattomista opastuksista veloitetaan normaalin opastuksen hinta.

ILMAN OPASTUSTA TULEVAT RYHMÄT

Koululaisryhmän tulosta pyydetään ilmoittamaan opasvaraukseen myös silloin kun ryhmällä ei ole varattua opastuskierrosta.