Opeinfot, koulutukset ja omatoimikäynnit

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Kiasman näyttelytarjontaan kannattaa tutustua etukäteen verkossa tai käymällä museossa ilman ryhmää. Samalla saa hyvän kuvan näyttelykohtaisista lisämateriaaleista ja ideoita työskentelyyn oman ryhmän kanssa. Opasvarausta tehdessä voi esittää toiveita juuri sinun ryhmällesi räätälöidystä käynnistä. Opettajien ja päiväkotihenkilöstön työtä tukevat myös Kiasman tarjoamat tietolähteet sekä ajankohtaiset luennot ja tapahtumat.

Opeinfot ja koulutukset

Kiasmassa järjestetään infotilaisuuksia, jossa esitellään kunkin lukukauden uudet näyttelyt ja kouluille ja päiväkodeille suunnattu ohjelmisto sekä tavataan taiteen tekijöitä. Saadaksesi kutsun infotilaisuuksiin ilmoittaudu opettajien sähköpostilistalle lomakkeella.

Opeinfot

Kuraattorin ja konservaattorin kierros opettajille ke 21.10. klo 16-17, ilmoittautumiset.
Kiasman kevään opeinfot järjestetään ke 9.3.2016

Koulutukset

Helsingin päivähoitohenkilöstön syventävät koulutukset:
23. ja 27.10. valo

Koulutuksiin on ilmoittauduttu varhaiskasvatusviraston kautta keväällä. Kyselyt: Kehittämispäällikkö Mikko Mäkelä, mikko.makela@hel.fi.

Opettajien vuosikortti

Vuosikortti oikeuttaa sisäänpääsyn kaikkiin Kansallisgallerian taidemuseoihin (Kiasma, Ateneum, Sinebrychoff). 18 euron hintaisen kortin voi ostaa näyttämällä OAJ:n korttia.

Ryhmän kanssa Kiasmaan

Vierailu Kiasmassa

Kouluryhmillä on Kiasmaan vapaa sisäänpääsy. Ryhmät voivat työskennellä museossa omatoimisesti tai varata ryhmälle sopivan opastuksen.

Koululaisryhmän tulosta pyydetään ilmoittamaan opasvaraukseen myös silloin kun ryhmällä ei ole varattua opastuskierrosta. Ilmoitus edistää ryhmien sujuvaa liikkuvuutta näyttelysaleissa ja takaa ryhmien ja taideteosten turvallisuuden.

Saapuminen Kiasmaan

Museoon tullessa käydään ilmoittautumassa infotiskillä, josta ryhmä saa pääsylipputarrat. Varattu opas ottaa ryhmän vastaan infotiskin luona. Laukut ja takit viedään narikkaan. Narikasta voi lainata istuintyynyjä sekä kirjoitusalustoja.

Näyttelysaleissa

Yleinen sääntö on, ettei mihinkään taideteokseen saa koskea. Jos jokin teos vaatii osallistumista tai toimintaa, siitä on maininta teoksen yhteydessä. Jokaisen ryhmän mukana on oltava opettaja, joka on vastuussa ryhmänsä käyttäytymisestä ja liikkumisesta museossa.

Taukopaikka

Jos tarvitset ryhmäsi kanssa paikan vaikkapa eväiden syöntiin tai tehtävien jakoon Kiasmassa, kerro siitä opasvaraajalle.

Opasvaraus auttaa erilaisissa kysymyksissä ma-pe 9-15, p. 0294 500 500 tai varaukset@kansallisgalleria.fi.