Opastukset ja taidepajat päiväkoti- ja kouluryhmille

Monsterikierros päiväkodeille

Kiasman taidepajat päiväkodeissa/leikkipuistoissa 2016

Pajan teema: Elävä veistos

3-6-vuotiaiden päivähoitoryhmille

Elävä veistos -taidepajassa rakennetaan liikkuvia veistoksia ja tutustutaan videotaiteeseen. Työskentely on toiminnallista ja leikillistä. Sisältö suhteutetaan osallistujien ikätasoon. Teemoina ovat erilaiset muodot, ihmiskeho, liikkeet ja roolit. Pienet veistoksista ammentavat harjoitukset avartavat käsityksiä taiteesta ja tarjoavat mahdollisuuden taidekasvatukselliseen yhteistoiminnalliseen tekemiseen. Taidepajan teemoja on mahdollista syventää päiväkodissa omatoimisesti esimateriaalin ja jatkotyöstövinkkien kautta.

Taidepaja on tilattavissa päiväkoteihin tammi-maaliskuussa 2016. Pajatilaukset tehdään Kansallisgallerian opasvarauksen kautta. Pajoja voidaan toteuttaa kaikkina arkipäivinä 9-10.30 ja 13-14.30. Paja on tilattavissa myös yksityisiin, Helsingin ulkopuolisiin ja ruotsinkielisiin päiväkoteihin maaliskuussa.

Hinta 195 euroa.
Maksimiosallistujamäärä 48 lasta ja päiväkodin aikuiset. Osallistujat jaetaan 16 lapsen ryhmiin (osallistumisaika n. 35 min/ryhmä).
Kesto: n. 1,5 tuntia + pajan rakennus ja purku.
Varaukset: Kansallisgallerian opasvarauksesta ma–pe klo 9–15 p.0294 500 500 tai varaukset@kansallisgalleria.fi.

Opettajan opas – opas on hyvä käydä lasten kanssa läpi yhdessä jo ennen pajaa. Sisältää myös ennakkotehtäviä!

Kiasma-monsterin kierros

Kiasma-monsterin kierros on suunniteltu 3-6-vuotiaille lapsille ja se löytyy 4. kerroksen Face to Face -näyttelystä. Vain lapset osaavat seurata Kiasma-monsterin lattiaan jättämiä jälkiä.

Kiasma-monsterin kierroksen voi tilata opastettuna Kansallisgallerian opasvarauksesta. Lyhyitä monsterikierroksia päiväkotiryhmille järjestetään seuraavan kerran 26.4.-27.5.2016 (ti–pe). Varaukset päiväkotiryhmien kierroksille alkavat maaliskuussa 2016.
Omatoimiselle Face to face -näyttelykäynnille löytyy opettajan ohje.

Lisätiedot Face to Face -näyttelystä

Opastusehdotuksia päiväkoti- ja koululaisryhmille

Moniaineinen opastus
Kaikille koululaisryhmille

Miten matikkaa ja musiikkia voi opiskella nykytaiteen museossa? Entäpä biologiaa, maantietoa tai kieliä? Opastuksella käydään läpi Kiasman näyttelyiden teoksia eri oppiaineiden näkökulmasta. Opastusta varattaessa voi esittää toivomuksia oppiaineista.

Arkkitehtuurikierros
Koulu- ja päiväkotiryhmille

Mikä tekee Kiasma-rakennuksesta museon? Kiasma-rakennus on aina ajankohtainen ja kiinnostava. Opastettu kierros arkkitehtuurin saloihin sopii kaikille ikäryhmille.

Nykytaiteen ABC-opastukset
Perusopetuksen vuosiluokat 1-2, sovellettavissa myös muille luokka-asteille

Mitä on nykytaide? Mistä on taideteos tehty? ABC-opastuksella tutustutaan nykytaiteen tekniikoihin ja materiaaleihin.

Opastuksella saa nykytaiteesta enemmän irti!

Opastettu kierros auttaa avaamaan nykytaiteen teemoja ja syventää näyttelykokemusta. Opastukset suunnitellaan kunkin ryhmän toiveiden mukaisesti. Koululaisryhmille on tarjolla useita opastusmuotoja.

Ryhmäkoko on 1–25 hlöä.
Kesto noin tunnin.
Tilaukset ma–pe klo 9–15
p.0294 500 500 tai varaukset@kansallisgalleria.fi.
Opastukset tulee tilata mieluiten viikkoa aiemmin.

Opastushinnat arkisin 70 e.
Sisäänpääsymaksut alle 18-vuotiaat koululaiset ja opiskelijat pääsevät ryhmän kanssa ilmaiseksi Kiasmaan. Sama pätee ryhmän kanssa tuleviin opettajiin sekä 18 vuotta täyttäneisiin toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoihin.
Opastuskielet ovat suomi, ruotsi, englanti, espanja ja venäjä.

Opastuksen peruminen veloituksetta viikkoa ennen opastusta p. 0294 500 500 (ma-pe 9-15). Perumattomista opastuksista veloitetaan normaalin opastuksen hinta.

Ilman opastusta tulevat ryhmät. Koululaisryhmän tulosta pyydetään ilmoittamaan opasvaraukseen myös silloin kun ryhmällä ei ole varattua opastuskierrosta. Ilmoitus edistää ryhmien sujuvaa liikkuvuutta näyttelysaleissa ja takaa ryhmien ja taideteosten turvallisuuden.

 

Tehdään itse Kiasman Pajassa!

Kouluryhmille Kiasman Paja tarjoaa museokäyntejä, jossa nykytaiteeseen tutustutaan näyttelyssä käynnin ja Pajassa työskentelyn kautta.

Seuraavat koululaisille suunnatut pajat järjestetään keväällä 2016.

Yleiset tiedustelut pajatoiminnasta museolehtori Tuija Rantala 0294 500 521, tuija.rantala@kiasma.fi.