Koulut ja päiväkodit

Suosittelemme Face to Face -kokoelmanäyttelyä kaikenikäisille. Näyttelyyn on tehty koululaistehtäviä alakoululaisille. Tutustu tehtäviin ja vinkkeihin.

Kiasman ohjelmisto kouluille ja päiväkodeille

Jani Leinonen: Tottelemattomuuskoulu (luonnos)

Jani Leinosen taiteilijatapaamiset kouluryhmille

Jani Leinosen näyttelyssä järjestetään maksuttomia taiteilijatapaamisia kouluryhmille neljänä tiistaina – 8.9., 15.9., 22.9. ja 29.9. Ilmoittautumiset alkavat ti 5.5. klo 9.
Lue lisää
© Christ on the Mount of Olives, Detail – Vyssí Brod Alterpiece

Kiasma-teatteri etsii lukioikäisiä ilmastonmuutosta käsittelevään työpajaan

Työpaja on osa teatterin vuosittaista /teatteri.nyt-tapahtumaa. Työpaja on osa pohjoismaista norðr arte|mosphaera -hanketta, jota tukee Pohjoismainen kulttuuripiste. Työpaja pidetään Kiasmassa 17.–18.10.
Lue lisää
Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Opeinfot, koulutukset ja omatoimikäynnit

Kiasmassa järjestetään infotilaisuuksia, jossa esitellään kunkin lukukauden uudet näyttelyt ja kouluille ja päiväkodeille suunnattu ohjelmisto. Koulu- ja päiväkotiryhmät voivat työskennellä museossa omatoimisesti tai varata ryhmälle sopivan opastuksen.
Lue lisää
Monsterikierros päiväkodeille

Opastukset ja taidepajat päiväkoti- ja kouluryhmille

Päiväkoti- ja koululaisryhmille on tarjolla useita opastusmuotoja. Kiasman Paja tarjoaa museokäyntejä, jossa nykytaiteeseen tutustutaan näyttelyssä käynnin ja Pajassa työskentelyn kautta.
Lue lisää
Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Tokaluokkalaisten taideretki

Helsingin juhlaviikot, Helsingin opetusvirasto, Musiikkitalo, Aalto ARTS ja Kiasma järjestivät yhteistyössä Tokaluokkalaisten taideretken elokuussa 2015. Taideretki koostui konsertista Musiikkitalossa ja Kiasman taidepajaosuudesta, joka toteutetaan Musiikkitalon ja Kiasman pihassa.
Lue lisää
Tehtäviä ja vinkkejä

Tehtäviä ja vinkkejä

Kiasman tuottamat tehtäväehdotukset on tarkoitettu näyttelykäynnin ohessa ja näyttelykäynnin jälkeen koulussa/päiväkodissa toteutettaviksi.
Lue lisää
Kuva: Valtion taidemuseo / Kuvataiteen keskusarkisto / Joel Rosenberg

Nykytaide oppimisympäristönä

Eri oppiaineisiin tulee taiteen kautta uusia, erilaisia lähestymistapoja. Toisaalta taiteeseen avautuu eri aineiden tuoman lisätiedon ja näkökulmien kautta uusia, kiinnostavia merkityksiä.
Lue lisää
Ryhmä Kiasmassa

Omaopas kouluille ja päiväkodeille

Omaopaspalvelu on toimintamuoto, jota Kiasma tarjoaa museota aktiivisesti käyttäville kouluille ja päiväkodeille.
Lue lisää