Koulut ja päiväkodit

Suosittelemme Face to Face -kokoelmanäyttelyä kaikenikäisille. Näyttelyyn on tehty koululaistehtäviä alakoululaisille. Tutustu tehtäviin ja vinkkeihin.

Huom! Markus Heikkerön Elämä on turhaa baby… -näyttely sisältää seksuaalista kuvastoa, joka saattaa järkyttää joitakin katsojia. Näyttely on Kiasman 2. kerroksessa.

Kiasman ohjelmisto kouluille ja päiväkodeille

Monsterikierros päiväkodeille

Opastukset ja taidepajat päiväkoti- ja kouluryhmille

Päiväkoti- ja koululaisryhmille on tarjolla useita opastusmuotoja. Kiasman Paja tarjoaa museokäyntejä, jossa nykytaiteeseen tutustutaan näyttelyssä käynnin ja Pajassa työskentelyn kautta.
Lue lisää
Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Opeinfot, koulutukset ja omatoimikäynnit

Kiasmassa järjestetään infotilaisuuksia, jossa esitellään kunkin lukukauden uudet näyttelyt ja kouluille ja päiväkodeille suunnattu ohjelmisto. Koulu- ja päiväkotiryhmät voivat työskennellä museossa omatoimisesti tai varata ryhmälle sopivan opastuksen.
Lue lisää
Tehtäviä ja vinkkejä

Tehtäviä ja vinkkejä

Kiasman tuottamat tehtäväehdotukset on tarkoitettu näyttelykäynnin ohessa ja näyttelykäynnin jälkeen koulussa/päiväkodissa toteutettaviksi.
Lue lisää
Kuva: Valtion taidemuseo / Kuvataiteen keskusarkisto / Joel Rosenberg

Nykytaide oppimisympäristönä

Eri oppiaineisiin tulee taiteen kautta uusia, erilaisia lähestymistapoja. Toisaalta taiteeseen avautuu eri aineiden tuoman lisätiedon ja näkökulmien kautta uusia, kiinnostavia merkityksiä.
Lue lisää
Ryhmä Kiasmassa

Omaopas kouluille ja päiväkodeille

Omaopaspalvelu on toimintamuoto, jota Kiasma tarjoaa museota aktiivisesti käyttäville kouluille ja päiväkodeille.
Lue lisää
Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Tokaluokkalaisten taideretki

Helsingin juhlaviikot, Helsingin opetusvirasto, Musiikkitalo, Aalto ARTS ja Kiasma järjestivät yhteistyössä Tokaluokkalaisten taideretken elokuussa 2015. Taideretki koostui konsertista Musiikkitalossa ja Kiasman taidepajaosuudesta, joka toteutetaan Musiikkitalon ja Kiasman pihassa.
Lue lisää