Foto: Sanna Hirvonen

Tillgänglighet

Saavutettavissa julkisilla
Kiasma ligger i Helsingfors centrum nära stationer och hållplatser för kollektivtrafiken. Parkeringsplatser för besökare med begränsad rörelseförmåga finns mellan Kiasma och postens huvudkontor. Infarten går framför posthuset mot Sanoma-huset.
 
Lainattavia apuvälineitä
Kiasma är fullt tillgängligt även för rörelsehindrade. Det finns hissar mellan våningarna. I garderoben kan man låna en rullstol eller rollator. Toaletter för rörelsehindrade finns på första och femte våningen.
 
Palveluita näkövammaisille
Ledar- och assistenthundar är välkomna till museet. Kiasmas guider och salvakter är utbildade för att assistera besökare med synskada. I garderoben finns en relief över Kiasma, en bottenplan med braille-skrift och en miniatyr som man får känna på. Vi lånar också ut hjälpmedel som ficklampor och förstoringsglas. Vissa konstverk får man beröra då Kiasmas personal är med. Be gärna personalen om råd.
 
Induktiosilmukka ja muita kuulemisavusteita
Vi lånar gärna ut förstärkande hörlurar eller en teleslinga för guidningar. Berätta för oss om era tekniska behov då du bokar en guidning. I seminarierummet går det att få en induktionsslinga och en förstärkare vid behov.