We are open!

Organising openness in artistic, curatorial and institutional practices

29.–30.8.2013 Nykytaiteen museo Kiasma

Checkpoint Helsingin ja Nykytaiteen museo Kiasman järjestämässä kaksipäiväisessä seminaarissa etsitään näkökulmia avoimuuteen nykytaiteen tuottamisen ja välittämisen käytännöissä. Avoimuus kuuluu Checkpoint Helsingin, Kiasman ja monen muun organisaation keskeisiin toimintaperiaatteisiin, ja sana esiintyy taajaan puhuttaessa siitä, miten meidän tulisi toimia suhteessa toisiimme. We are Open! -seminaari tarjoaa näkökulmia siihen, miten avoimuus voi toteutua taiteilijoiden, kuraattorien ja instituutioiden toiminnassa.

Kutsutut puhujat ovat:

Aaron Levy (johtaja, Slought Foundation, Philadelphia, USA)
Juha Huuskonen (vapaa kuraattori, Helsinki)
Nora Sternfeld (kuraattori ja taidekasvattaja, Helsinki ja Wien)
Can Gülcü ja Katharina Morawek (johtajatyöpari, Shedhalle, Zürich)
Matteo Lucchetti (vapaa kuraattori, Brysseli)
Oliver Marchart (politiikan ja taiteen tutkija, Düsseldorf)
Dana Yahalomi (taiteilija, Public Movement, Tel Aviv)
Ganzeer (taiteilija, Egypti, osa HIAP:in On the Move: Political Strategies in Art -ohjelmaa)

Torstaina 29.8. kuullaan taiteilijoiden ja kuraattorien puheenvuoroja kolmessa temaattisessa osiossa. Avoimuuden teemaa lähestytään tiedon tuottamiseen, kuratointiin, yhteisöllisiin työskentelytapoihin, julkiseen tilaan ja yleisöön liittyvien kysymysten kautta.
Kiasman ovet aukeavat klo 9.45.
Avaussanat klo 10.30.
Seminaari päättyy klo 17.00.
Torstai-iltana järjestetään illanvietto Galleria Augustassa Suomenlinnassa klo 19.00 alkaen.

Perjantaina 30.8. yleisölle ja puhujille tarjotaan mahdollisuus syventyä torstain aiheisiin fasilitoidun open space -ryhmätyöskentelyn muodossa, ja soveltaa teemoja omaan työskentelyynsä ja tarpeisiinsa.
Perjantain ohjelma alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 16.00.

Seminaarin open space -päivä on toinen Checkpoint Helsingin järjestämä tilaisuus samalla formaatilla. Kesäkuussa 2012 taidekentän tarpeita ja Checkpoint Helsingin toimintaideaa mietittiin yli sadan taideammattilaisen voimin Kiasmassa. We are Open! -seminaarin kautta Checkpoint Helsinki haluaa jatkaa toimintaansa taiteilijoiden, kuraattorien ja muiden taideammattilaisten keskustelun ja verkostoitumisen alustana.
 

Checkpoint Helsinki on uusi nykytaideorganisaatio, joka tilaa ja tuottaa uutta nykytaidetta nousevilta kansainvälisiltä taiteilijoilta. Nykytaiteen museo Kiasman kanssa toteutettava seminaari on osa Checkpoint Helsingin pilottivuoden ohjelmistoa.

 

 

Seminaari on maksuton, mutta paikkoja on rajoitetusti. Seminaarin kieli on englanti.

Ilmoittautumiset 22.8. mennessä: seminar@checkpointhelsinki.fi
Lisätiedot:
checkpointhelsinki.fi, seminaarikoordinaattori Laura Kokkonen, tavoitettavissa sähköpostitse osoitteesta seminar@checkpointhelsinki.fi ja puhelimitse numerosta 040 480 4366.