Level up – pelit nykytaiteessa

Erkki Kurenniemi sanoi vuonna 1988: “Selvin esimerkki vuorovaikutteisesta, interaktiivisesta ‘taiteesta’ ovat tämän päivän videopelit kehittyneessä muodossaan”.

Miten nykytaide ja pelit liittyvät toisiinsa? Entä millaisia ovat pientuottajien uusimmat pelit?

Tule ottamaan asiasta selvää Kultujen toteuttamaan Level up – pelit nykytaiteessa -tapahtumaan, joka järjestetään Kiasmassa lauantaina 23.11.2013 klo 12–17. Tapahtuma liittyy Erkki Kurenniemen Kohti vuotta 2048 -näyttelyyn.

Level up avaa ovia taiteiden ja pelien maailmaan. Tapahtumassa pääsee tutustumaan pienten tuottajien uusiin, kokeellisiin peleihin klo 12-14 ja 15-17. Seminaari-tilassa taidemaailman ja pelialan ammattilaiset pohtivat puheenvuoroissaan klo 14-15, mikä on nykytaiteen ja pelien välinen suhde ja mitä annettavaa niillä on toisilleen. Yleisöllä on mahdollisuus ottaa osaan keskusteluun.

Tapahtuma järjestetään Kiasman Seminaari-tilassa, ja puheenvuoroja mahtuu kuulemaan noin 70 ensimmäistä. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Näyttelyihin museolipulla.

Tarkempaa tietoa tapahtumasta löytyy Kultujen Facebook-sivulta.

Kiasma-teatterissa järjestetään samana viikonloppuna elokuva- ja musiikkiaiheinen Pneuma-minifestivaali.

Kultut eli Kiasman kulttuuritulkit ovat joukko taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneita nuoria, jotka toimivat vapaaehtoisina Kiasmassa. Kultut järjestävät yhteistyössä Kiasman kanssa tapahtumia ja näyttelyitä sekä ovat mukana erilaisissa projekteissa.