Kuva: Jussi Eerola

Kuuden päivän juoksu

Mika Taanilan elokuva ja keskustelu ultrajuoksijan kanssa

Torstaina 14.11. klo 17-18.30 Kiasman Seminaari-tilassa

”Pihdit puristuvat juoksevaisen takareisiin. Kivun ote. Hän tuntee rajan ja kosketuksen ja hyväksynnän. Eikä hänen mielensä enää valita vaan rakastaa sitä minkä se vielä jokin aika sitten toivoi päättyvän.”
- Jari Ehrnrooth Kuuden päivän juoksu -teosta käsittelevässä tekstissään Kaipaava askel

Mikä saa tietokonemekaanikon juoksemaan pitkiä matkoja mieltä tyhjentäen ja hymyillen? Mitä Asprihanal Pekka Aalto ajattelee, kun takana on 1200 kilometriä?

Asprihanal Pekka Aalto jätti päivätyönsä ja keskittyi ultrajuoksuun. Hän on Mika Taanilan Kuuden päivän juoksu -teoksen päähenkilö. Teoksen lähtökohtana on ajatusleikki ultrajuoksijoista tulevaisuuden tiennäyttäjinä, jotka haluavat puhdistaa itsensä stressaavan uraputken kuonasta ja teknologisesta elämäntavasta. Elokuvassa Asprihanal Pekka Aalto osallistuu 34 muun kilpailijan kanssa Kuuden päivän juoksuun, jossa osallistujat juoksevat mailin pituista rataa puistossa kilpaillen toistensa mutta myös itsensä kanssa.

Tilaisuudessa katsotaan Kuuden päivän juoksu -teos (kesto 15 minuuttia) ja kuullaan sen taustoista. Tämän jälkeen taiteilija Mika Taanila haastattelee elokuvansa päähenkilöä Asprihanal Pekka Aaltoa.
Tutustu Kuuden päivän juoksu -teoksen traileriin.

Museolipulla (sisältää omatoimisen näyttelykäynnin). Mukaan mahtuu 70 ensiksi ilmoittautunutta. Tilaisuudessa on vielä muutama vapaa paikka! Ilmoittaudu mukaanosoitteeseen maria.rantamaula@kiasma.fi.

Mika Taanilan Aikakoneita -näyttely Kiasmassa 1.11.2013 - 2.03.2014