Vladislav Delay & Vito Acconci. Kuva: VTM/KKA, Pirje Mykkänen

Vito Acconci & Vladislav Delay

Esitysinstallaatio

Yhdysvaltalaisen nykytaiteilijan ja suomalaisen äänitaiteilijan audiovisuaalinen yhteisteos, jonka rakentamista ja purkamista yleisö pääsee seuraamaan.

Nykytaiteen elävä legenda Vito Acconci työstää yhdessä äänitaiteilija Vladislav Delayn kanssa Kiasman ensimmäisen kerroksen aulaan ainutlaatuisen audiovisuaalisen esitysinstallaation. Vain Kiasmassa toteutettava, prosessimainen installaatio antaa mahdollisuuden seurata teoksen rakentumista ja tavata taiteilijoita työssä.

Vito Acconci (s. 1941, USA) on liikkunut taiteen kentällä runoudesta performanssiin sekä ääni- ja videotaiteeseen. Acconcin 70-luvulla nähdyt teokset käsittelivät yksityisen ja julkisen tilan sekä esiintyjän ja yleisön rajoja. Myöhemmin Vito Acconci on keskittynyt erityisesti arkkitehtonisiin installaatioihin julkisissa tiloissa.

Vladislav Delay on yksi Sasu Ripatin (s. 1976, Suomi) taiteilijanimistä. Ripatti on kansainvälisesti toimiva elektronisen musiikin artisti, tuottaja ja äänitaiteilija. Hän on julkaissut vuodesta 1997 lähtien kymmeniä kriitikoiden ylistämiä albumeja ja tehnyt yhteistyötä lukuisten muusikoiden, bändien ja taiteilijoiden kanssa.

Vapaa pääsy