Kuva: Sanna Hirvonen

Saavutettavuus

Saavutettavissa julkisilla
Kiasma sijaitsee Helsingin keskustassa julkisen liikenteen asemien läheisyydessä. Liikkumisesteisten kävijöiden pysäköintipaikat sijaitsevat Kiasman ja pääpostin välissä. Ajoreitti kulkee Postitalon edestä kohti Sanomataloa.
 
Lainattavia apuvälineitä
Kiasma on liikkumisesteetön. Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä. Vaatesäilytyksestä voi tarvittaessa lainata pyörätuolin, rollaattorin, lastenrattaat tai rintarepun. Liikkumisesteisten WC-tilat sijaitsevat ensimmäisessä ja viidennessä kerroksessa. Myös lapsiasiakkaat on huomioitu WC-tiloissa.
 
Palveluita näkövammaisille
Opas -ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon. Kiasman oppaat ja salivalvojat on koulutettu avustamaan näkövammaisia kävijöitä. Vaatesäilytyksestä löytyy Kiasman kohokuva, pohjakartat pistekirjoituksella ja kosketeltava pienoismalli. Lainaksi saa myös apuvälineitä, kuten taskulamppuja ja suurennuslaseja. Joitakin teoksia saa kosketella Kiasman henkilökunnan läsnä ollessa. Kysy neuvoja henkilökunnalta.
 
Induktiosilmukka ja muita kuulemisavusteita
Opastusten seuraamiseen voi lainata avuksi ääntä vahvistavat kuulokkeet tai telesilmukan. Kerrothan tarpeesta opasvarauksen yhteydessä. Seminaari-tilassa on tarvittaessa käytössä induktiosilmukka ja vahvistin.