Kuva: “Memorial of a concentration camp” (Santiago, Chile 2006) by S. Errazuriz

Ar(t)chitecture

Seminaari taiteen ja arkkitehtuurin rajapinnasta

Arkkitehtuurikeskus ry järjestää yhteistyössä Nykytaiteen museo Kiasman kanssa Ar(t)chitecture-seminaarin keskiviikkona 26.9. klo 17-21 Kiasma-teatterissa.

Tilaisuus toteutetaan osana Ympäristötaiteen säätiön ja Arkkitehtuurikeskus ry:n ns. prosentti taiteelle -periaatteen edistämistä koskevaa selvitystä opetus- ja kulttuuriministeriölle.

Seminaarissa pohditaan taiteen ja arkkitehtuurin rajapintaa rakennetun ympäristön näkökulmasta. Aihetta lähestytään seuraavien kysymysten ja teemojen kautta: Onko arkkitehtuuri taidetta? Missä kulkee taiteen ja arkkitehtuurin raja? Mikä on taiteen rooli arkkitehtuurissa historiallisesti ja nyt? Arkkitehtuuri ja rakennettu ympäristö taiteen materiaalina. Arkkitehtuuri ja rakennettu ympäristö taiteen inspiroijana. Taide arkkitehtuurin innoittajana, taiteen ja arkkitehtuurin vuorovaikutus (esim. Bauhaus). Millaista on työskennellä taiteilijana arkkitehdin koulutuksella? Entä toisin päin?

Seminaarin teemaa tukee samanaikainen Camouflage – nykytaidetta muotoilun maastossa -näyttely, jossa sekä taiteen että muotoilun alan koulutuksen saaneet ammattilaiset etsivät ilmaisuaan nykytaiteen ja muotoilun rajapinnoilla.

Ohjelma

klo 17 Tilaisuuden avaus
Arkkitehtuurikeskus ry:n puheenjohtaja Rainer Mahlamäki ja Nykytaiteen museo Kiasman amanuenssi Leevi Haapala
klo 17.10 Taiteen ja arkkitehtuurin suhde historiallisessa kontekstissa
professori, arkkitehti Vilhelm Helander
klo 17.40 Ar(t)chitecture - Public art and architecture
taiteilija, muotoilija Sebastian Errazuriz
klo 18.40 Points of view
professori, taidemaalari Silja Rantanen; taiteilija, arkkitehti Petteri Nisunen; professori, arkkitehti Mikko Heikkinen ja taiteilija, graafinen suunnittelija Nene Tsuboi
klo 19.40 paneelikeskustelu, moderaattori arkkitehti Ville Hara
klo 20.10 vapaata seurustelua
Voit tutustua Camouflage -näyttelyyn klo 20.30 saakka. Pääsyliput 10/8 euroa.