Camouflage

15.6.2012–7.10.2012

CAMOUFLAGE. Nykytaidetta muotoilun maastossa -näyttely yhdistää Kiasmassa nykytaiteen ja designin, määrittelee molempia uudelleen ja sekoittaa näiden rajoja. Näyttely on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa.

Camouflage-näyttely tarkentaa katseen siihen, miten muotoilijat ja taiteilijat toimivat työstäessään ideoita ja hakiessaan työskentelynsä suuntaa. Esitetyt ajatukset ovat ehdotuksia, löytöjä ja tarkasti suunnattuja provokaatioita, jotka antavat vinkkejä tekijöiden työskentelystä suhteessa aiheesta käytävään keskusteluun.

Näyttelyn 19 taiteilijaa, muotoilijaa, suunnittelijaa, työparia tai kollektiivia asuvat eri puolilla maailmaa. He tulevat Suomen lisäksi Argentiinasta, Britanniasta, Hongkongista, Hollannista, Sveitsistä ja Yhdysvalloista. Osa heistä työskentelee kahden tai useamman kaupungin ja kulttuurin välillä. Tekijöitä yhdistää sekä taiteen että muotoilun alan koulutus ja he kokevat mielekkäänä esiintyä sekä nykytaiteen että muotoilun alueilla.

Näyttelyä ovat tukeneet Kiasman Tukisäätiö, Svenska Kulturfonden, Mondriaan Fund, Amsterdam, HIAP, the Swiss Arts Council Pro Helvetia