ARS FENNICA 2010

8.10.-12.12.2010

Ars Fennica 2010 ehdokkaat esillä Kiasmassa

Maamme merkittävimmän kuvataidepalkinnon saaja ratkeaa marraskuun 25. päivänä. Ehdolla ovat taidemaalari Markus Konttinen, kuvanveistäjä Anne Koskinen, valokuvataiteilija Jorma Puranen sekä kuvataiteilijat Jaakko Niemelä ja Charles Sandison. Ehdokkaiden yhteisnäyttely on esillä Kiasman neljännessä kerroksessa joulukuun 12. päivään asti.


Ars Fennica 2010 palkintoehdokkaiksi valitut viisi taiteilijaa edustavat hyvin suomalaisen nykytaiteen monimuotoisuutta. Mukana on öljymaalauksia, akvarelleja, valokuvia ja eri tekniikoilla toteutettuja installaatioita. Monen taiteilijan kohdalla itse teoksissa on sisäisiä viittauksia toisiin taiteenlajeihin: valokuvattuja maalauksia, maalattuja valokuvia. Aivan sattumalta taiteilijoita yhdistäviksi teemoiksi näyttelyssä muodostuvat heijastukset, peilikuvat, valo ja varjo. Myös maisema staattisena tai liikkeessä olevana saa näyttelyn teoksissa eri tulkintoja.

Ars Fennica -palkinto myönnetään vuosittain yhdelle taiteilijalle tunnustuksena korkeatasoisesta ja persoonallisesta luovasta työstä. Rahapalkinnon lisäksi voittaja toteuttaa ensi syksynä näyttelyn Hämeenlinnan taidemuseoon. Palkinnon jakaa Henna ja Pertti Niemistön kuvataidesäätiö, joka juhlii tänä vuonna 20-vuotista toimintaansa.

Voittajan valitsee kansainvälinen kuvataiteen asiantuntija, brittikuraattori David Elliott. Myös yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan. Yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan 25. marraskuuta.