Yhteiskunnallista liikettä. Kuva: VTM/KKA, Pirje Mykkänen

Yhteiskunnallista liikettä. Kuva: VTM/KKA, Pirje Mykkänen

Yhteiskunnallista liikettä

Aune Kallinen, Jenni Koistinen, Laura Murtomaa

Esityksessä joukko naisia liikkuu yksityisen ja yhteiskunnallisen jättömailla, henkilökohtaisen ja poliittisen väleissä.

Yhteiskunnallista liikettä oli alun perin kolmen esityksen sarja, yhteiskunnallinen trilogia: Yhteiskunnallista liikettä – toden näköisesti soolo (2006), Toden näköistä (2009) ja Kansallinen hanke – national project (2010). Nyt trilogia saa uuden elämän oliona, joka ei pysy kasassa kuin ajallisesti (esityksen kesto 2,5 h). Joukko naisia liikkuu yksityisen ja yhteiskunnallisen jättömailla, henkilökohtaisen ja poliittisen väleissä. Erityisen huomion kohteena ovat ne pehmeät kohdat, joissa minän rajat hapertuvat ja päästävät läpi. Tässä esitysoliossa kaikki se, mikä on mennyt rikki ja kaikki missä vielä on voimaa, saa olla totta yhtä aikaa – muotoutuen siksi ruumiiksi, joka me olemme yhdessä.

Yhteiskunnallista liikettä liikkuu intiimistä ja ulkoisesti huomaamattomasta kohti julkista, jaettua ja huomiota vaativaa. Se tuo yhteen kolme esitystä, jotka ovat saaneet alkunsa samoista kysymyksistä. Missä minä lopun ja sinä alat? Kuka tai mikä me olemme? Mitä meidän tulisi elää yhdessä ja ennen kaikkea: miten kohtelemme kaikkea käsittämätöntä, outoa ja vierasta – itsessämme ja ympärillämme? Yhteiskunnallista liikettä on esityksellinen yritys ymmärtää, miten moniääninen, ristiriitainen, lempeä, karnevalistinen ja omatoiminen yhteisö, yhteiskunta, olisi mahdollinen.

Esityksessä on mukana myös Jaana Kokon taidetta, puputyttö, poliittista musiikkia ja kohottavia puheita, muun muassa. Tervetuloa yhteiskunnallisesti liikuttaviin iltamiin, kahvin, karjalanpiirakan ja postmodernien kysymysten ääreen!

Työryhmä:
konsepti ja ohjaus: Aune Kallinen, Jenni Koistinen (Toden näköisesti soolo), Laura Murtomaa (Kansallinen hanke)
Musiikki: Laura Murtomaa
Näyttämöllä: Seidi Haarla, Pirjo Häkkinen, Aune Kallinen, Maija Kauhanen, Jenni Koistinen, Pirjo Koljonen, Laura Murtomaa, Anne Nimell
Valokuvat ja Nykyaika – litteraatti –videoteos: Jaana Kokko
Valosuunnittelu: Jani-Matti Salo