Voyageurs Immobiles. Kuva: Pascal François

Voyageurs Immobiles. Kuva: Pascal François

Voyageurs Immobiles [Liikkumattomat matkaajat]

Compagnie Philippe Genty

Visuaalisen teatterin maailmankuulun mestarin Philippe Gentyn esitys on lumoava fantasia, joka yhdistelee teatteria, tanssia, sirkusta ja taikuutta.

/teatteri.nyt/teatteri.nyt jatkaa ohjelmistoyhteistyötä Espoon Kaupunginteatterissa ranskalaisen Compagnie Philippe Gentyn vierailuesityksellä. Voyageurs Immobiles on lumoava fantasia, joka yhdistelee teatteria, tanssia, sirkusta ja taikuutta. Se on kuin runollinen spektaakkeli ihmiskunnan odysseiasta.

Voyageurs Immobiles kuvaa ihmisjoukkoa, joka vaeltaa ympäri maailmaa; se haaksirikkoutuu keskelle merta, ajautuu autiomaahan, lentää taivaalle. Mielikuvituksellinen ja humoristinen esitys leikittelee paperin, muovin ja pahvin ominaisuuksilla, ja taikoo niistä toinen toistaan hämmästyttävämpiä maisemia. Ne muodostavat metaforan ihmisyydelle, jonka rakennusaineita ovat kuvitelmat ja unelmat, mutta myös kauhut ja pelot. Philippe Genty on ranskalainen, maailmankuulu visuaalisen teatterin mestari. Voyageurs Immobiles -esitys on kiertänyt maailmaa vuodesta 1995 asti muuntuen ajan tuulien mukaan.

Tarina: Philippe Genty
Ohjaus: Philippe Genty et Mary Underwood
Musiikki: Henry Torgue et Serge Houppin

Esitys:
Amador Artiga
Marjorie Currenti
Marzia Gambardella
Manu Kroupit
Pierrik Malebranche
Angélique Naccache
Lakko Okino
Simon T Rann

www.philippegenty.com/VoyageursImmobiles/Presentation.htm
www.espoonteatteri.fi

Kiasma-teatterin järjestämä /teatteri.nyt tarjoaa vuosittain uuden näyn tai näkökulman esittäviin taiteisiin.

/teatteri.nyt tekee yhteistyötä Espoon kaupunginteatterin kanssa, ja on mukana Intersection: Intimacy and Spectacle -EU-projektissa.