Yonder Woman. Kuva: Philippe Gramard

Yonder Woman

Compagnie par Terre / Anne Nguyen

Yonder Woman on koe kahdelle supersankarille. Kaksi naista astuu lavalle ja altistaa itsensä yleisön katseille. Lavalla Anne Nguyen ja Valentine Nagata-Ramos asettuvat arvostelun kohteiksi yrittäessään vastata heille asetettuihin odotuksiin. Tanssijat liikkuvat esteiden ja tavoitteiden täyttämässä kuvitteellisessa sokkelossa, jossa he supersankarin tavoin ponnistelevat väsymättä eteenpäin.

Esityksessä tanssijoiden kehot on tietoisesti asetettu musertavien ennakko-odotusten ja tarkkailun alaisiksi, jotta nämä yhteiskuntamme piilevät jännitteet voitaisiin tuoda esiin — ja jotta niistä voitaisiin vapautua.

Anne Nguyen on tanssija, koreografi, opettaja ja kirjoittaja. Hänen koreografiansa yhdistävät nykytanssia ja hip-hopin liikekieltä. Luonnontieteiden opiskelu sekä pitkä suhde capoeiran ja brasilialaisen jiu-jitsun harrastamiseen näkyvät Nguyenin koreografioissa geometrisuutena ja kehojen kontaktin hyödyntämisenä.

Valentine Nagata-Ramos on voittanut lukuisia breakdance-kilpailuja ja yhdessä tanssiryhmänsä Uzumakin kanssa hän koreografioi ensimmäisen soolonsa, Sadakon, vuonna 2011. Valentine on aiemmin tehnyt yhteistyötä Anne Nguyenin kanssa soolossa Square Root (2007).

Koreografia: Anne Nguyen
Tanssijat: Anne Nguyen, Valentine Nagata-Ramos
Taiteellinen neuvonanto: Vincent Rivard
Musiikki (alkuperäiset sävellykset): Benjamin Magnin
Valosuunnittelu: Ydir Acef
Pukusuunnittelu: Catherine Petit
Kesto: 30 min