Mariano Pensotti, Sometimes I think, I can see you. Kuva: Mariano Pensotti

Mariano Pensotti, Sometimes I think, I can see you. Kuva: Mariano Pensotti

Sometimes I think, I can see you

Mariano Pensotti (AR)

Mariano Pensottin maailmalla kiertänyt esitys Sometimes I think, I can see you saapuu Helsingin katukuvaan.

Julkisessa tilassa läppärein varustetut kirjailijat tarkkailevat ympäristöään ja muodostavat havainnoistaan totuutta ja fiktiota sekoittavia pieniä tarinoita. Kirjoitukset heijastetaan reaaliajassa aseman seinille, joilta ihmiset voivat seurata teosten muotoutumista. Matkaajat päätyvät pelkästään tilan läpi kulkemalla tarinan henkilöiksi, ja voivat myös omalla toiminnallaan osallistua spontaaniin yhteiseen luomiseen.

Projekti toteutetaan yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton kanssa. Tekstiä tuottamassa ovat kirjailijat Aina Bergroth, Kaisa Ijäs, Matti Kangaskoski ja Eino Santanen. Tarkka esityspaikka ilmoitetaan ennen festivaalin alkamista.

Mariano Pensotti on vuonna 1973 Buenos Airesissa syntynyt liikkuvan kuvan ja teatterin parissa työskentelevä taiteilija. Hän on voittanut lukuisia palkintoja ja hänen performanssejaan on esitetty laajalti ympäri maailmaa.

Aina Bergroth

Aina Bergroth (s. 1975) on helsinkiläinen kirjailija, jonka esikoisteos Ah autuutta julkaistiin vuonna 2007 ja anonyyminä ilmestyneet Prinsessan kirjeet vuonna 2010. Bergroth valmistelee kirjallisuustieteen väitöskirjaa ja toimii Suomen Kansallisteatterin kirjallisena neuvonantajana.

Kaisa Ijäs

Kaisa Ijäs (s. 1977) esikoisrunokokoelma Siskot, veljet ilmestyi tammikuussa 2009. Ijäksen runoja on julkaistu myös Kulttuurivihkoissa, Nuoressa voimassa ja Gummeruksen Suuren runokilpailun antologiassa vuonna 2007. Ijäs on kotoisin Helsingistä ja opiskellut elokuvaa Turun Taideakatemiassa, venäjän kieltä ja kirjallisuutta sekä kotimaista kirjallisuutta Helsingin yliopistossa.

Matti Kangaskoski

Matti Kangaskoski (s. 1983) on ensi vuoden esikoisrunoilija. Hänen kokoelmansa nimeltään Tältä sinusta nyt tuntuu ilmestyy kustannusosakeyhtiö Teokselta tammikuussa. Lisäksi Kangaskoski tekee kirjallisuustieteen väitöskirjaa.

Eino Santanen

Eino Santanen (s. 1975) on helsinkiläinen runoilija. Hän on julkaissut kolme runokokoelmaa, toimittanut Uusi ääni -runoantologian Saila Susiluodon kanssa, sekä Runouden vuosikirja 2006 - MotMotin Aki Salmelan kanssa. Hänen runojaan on julkaistu myös Oscar Rossin ja Tiia Strandénin toimittamassa antologiassa Tämä ei ole fiktiota - 18 pohjoismaista nykyrunoilijaa (Teos, 2007). Santasen toinen teos Merihevonen kääntää kylkeään palkittiin Kalevi Jäntin palkinnolla 2006.