Dublin2. Kuva: JP Kaljonen & Haidi Motola

Dublin2. Kuva: JP Kaljonen & Haidi Motola

Dublin 2

Dublin2 on pakolaisleiri keskellä Helsinkiä. Se on liveroolipeli, joka kutsuu kokemaan siirtolaisten kohtaamaa karua todellisuutta ihmissalakuljetuksesta paperittomuuteen ja harmaisiin työmarkkinoihin.

Rannan tuntumaan muodostuneet leirit pursuivat siirtolaisia, jotka kuukaudesta toiseen yrittivät ylittää sataman aidan ja piiloutua alueelle pysäköityneisiin rekkoihin. Monet yli selvinneistä palasivat takaisin vartioiden pahoinpiteleminä. Aidalla hukkasin myös ystäväni. En tiedä onnistuivatko he vai sulkiko poliisi heidät vankilaan. Illalla palatessani asuinpaikkanamme toimivaan vanhaan viemäritunneliin he vain olivat kadonneet ja etsinnöistäni huolimatta en heitä sen koommin nähnyt.

Roolihahmoja taustoittavat turvapaikanhakijoiden kirjoittamat tarinat. Peli rakentuu turvapaikkamenettelyiden kuvaukseen sekä peliin osallistuvien ihmisten toimintaan: pelikentällä kohdattuihin tilanteisiin ja valintoihin.

Dublin2-pelin kautta niin pelaajat kuin ohikulkijatkin pääsevät näkemään kaikkia Euroopan Unionin kansalaisia koskettavaa turvapaikanhakijoiden - usein näkymättömissä olevaa - selviytymistaistelua. Ohikulkijat voivat ottaa osaa peliin käyttämällä pelirahaa, jota jaetaan telttakylän liepeillä.

Kampin alueella pelattavan pelin keskeisin tapahtumaympäristö on Lasipalatsin aukiolle pystytetty telttaleiri, jossa pakolaisten ja rajavartijoiden roolin omaksuneet pelaajat viettävät suurimman osan ajastaan.

Pelissä on tilaa vielä muutamalle pelaajalle! Ilmoittautumiset pelin verkkosivujen kautta.


Lisätiedot:
info@dublin2.fi, JP Kaljonen, 040 7624 631
http://www.dublin2.fi/

Työryhmä:
JP Kaljonen, Johanna Raekallio ja Haidi Motola