Tuija Kokkonen/Maus&Orlovski: Chronopolitics - III Memo of Time Kuva: Pekka Sassi

Tuija Kokkonen/Maus&Orlovski

Kronopolitiikkaa - III muistio ajasta

Chronopolitics – III Memo of Time on haarautuva esitys, joka pyrkii ihmisiän ylittävään, loputtomaan kestoon. Se tutkii esityksen, esitysyhteiskunnan ja subjektiviteetin rajoja kysymällä, onko esityksellä ulkopuolta tai loppua.

Kronopolitiikkaa-esityksen lähtökohtana on ajatus maailmasta ilman eläimiä, mutta täynnä erilaisia eläinten representaatioita. Kronopolitiikkaa on kolmas ja viimeinen osa esityksen, luonnon ja ajan suhteita tarkastelevasta Muistioita ajasta -sarjasta. Sarja on osa Tuija Kokkosen väitöstutkimusta Teatterikorkeakoulussa.

Maus&Orlovski-esitysyhteisö 2009-2010 – (maaliskuussa 2010 ihmisesiintyjät ovat 70–9-vuotiaita) Esiintyjät: ei-inhimilliset kanssaesiintyjät, Sirkka Turkka (runous), Kauko Uusoksa (qigong), Tuija Kokkonen (suunnittelu, teksti, ohjaus), Riku Saastamoinen (ääni), Sini Haapalinna (live video), Pinja Kokkonen (roboeläinohjaus); Silva Sallamaa, Elina Tommila (oppaat/Eläinmuseo), Sakari Lehtinen (tähtinäyttäjä / Tähtitorni /Ursa) Muu työryhmä: Pekka Sassi (video), Mika Aalto-Setälä (graafinen suunnittelu), Johanna Tirronen (tuotantokonsultti), Ville Saarivaara (www-taitto ja -ohjelmointi), Karita Blom (tuotantoassistentti)

Tuotanto: Maus&Orlovski yhteistyössä Kiasma-teatterin sekä Teatterikorkeakoulun kanssa

Esitystä tukevat: Suomen Kulttuurirahasto, Koneen Säätiö, Esittävien taiteiden tutkimuskeskus / Teatterikorkeakoulu, Taiteen keskustoimikunta / monitaidetoimikunta

LIVE-ESITYS
Liikkuva työhuone, joka voi asettua aina uusiin paikkoihin ja liittyä uusiin kanssatoimijoihin. Maaliskuussa Helsingissä työhuone liittyy Kiasmaan, Eläinmuseoon, ja Ursan tähtitieteellisen seuran Tähtitorniin. Lipunmyynti Kiasmassa, minkä jälkeen voit kulkea illan aikana Eläinmuseosta työhuoneelle ja Tähtitorniin omalla ajoituksella. Also in english.

ELÄINMUSEO, Pohjoinen Rautatiekatu 13:
1. ryhmä klo 17.30, 2. ryhmä klo 17.55 ja 3. ryhmä klo 18.20. (10 henkilöä kerrallaan)
Aika sovitaan lippuvarauksen yhteydessä.
ESITYKSEN TYÖHUONE, Kalevankatu 30, 5.krs. Avoinna klo 18-20.
TÄHTITORNI (URSA), Kaivopuiston korkein kukkula: Tähtinäytös (20 min) toistuen klo 20-21.30.

Live-esitykset: pe 19.3. / ti 23.3. / to 25.3 / pe 26.3. / la 27.3.
Liput: 4 e
Kiasman Info (09) 1733 6501

EI-IHMISTEN ESITYS
Muinaisranta, Kivikon ulkoilualue (N/lat 60° 15.022’, E/lon 25° 4.631’)

VERKKOESITYS
www.chronopoliticsmemoperformance.fi