Oblivia: Entertainment Island 3

Oblivia: Entertainment Island 1-7

Entertainment Island tarkastelee populaarikulttuuria ja viihdettä eri näkökulmista esitystrilogian, seminaarin, lyhytelokuvan, valokuvien ja kirjan kautta.

Oblivian kolmivuotinen projekti Entertainment Island (2008-2010) huipentuu päätökseen Kiasmassa marras-joulukuussa, jolloin myös juhlitaan Oblivian 10 vuotta. Kiasma-teatteri on ollut mukana Entertainement Islandissa koko projektin ajan.

Entertainment Island -loppuhuipennus aloitetaan 17.11. Kiasma-teatterin lämpiössä, jossa juhlitaan discopallojen välkkeessä Eija Mäkivuodin Entertainment Island 5 -valokuvanäyttelyn ja Entertainment Island -loungen avajaisia. Tilaisuudessa julkaistaan myös Entertainment Island -kirja sekä näytetään lyhytelokuva Time Passes - Entertainment Island 4. Loungessa ovat kaikki tervetulleita viihtymään museon aukioloaikana ja ennen esityksiä.

Seuraavana päivänä, 18.11. juhlitaan Entertainment Island -esitystrilogian viimeisen osan ensi-iltaa. Lopuksi Entertainment Island tiivistyy kolmena päivänä 2.-4.12., jolloin nähdään trilogian kaikki osat ja järjestetään Performing Popular Culture -seminaari. Siellä viritellään kriittistä keskustelua nykypäivän taiteesta, populaarikulttuurista ja viihteestä. Luennoitsijoina: Knut Ove Arntzen (N), Esa Kirkkopelto (FIN), Francis Mc Kee (UK), Ragnheidur Skuladottir (IS). Keskustelemassa ovat myös mm. Danjel Andersson (S) ja Nora Hämäläinen (FIN).

Tämän jälkeen tapahtuma kiertää Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa.

Entertainment Island 1-7:


Entertainment Island 1. Esitys.
Entertainment Island 1 on energinen kuvaus viihdeteollisuuden rakenteista. Ensi-ilta nähtiin /teatteri.nyt -festivaalin aikana lokakuussa 2008.
Kiasma-teatteri 2.12, klo 19. Liput 15/10e.

Entertainment Island 2. Esitys.
Life style, uutiset ja saippuaoopperat riemastuttavassa esityksessä, jossa paikallinen kulttuuri törmää globaaliin serkkuunsa. Esitetty ensi kerran marraskuussa 2009 Kiasma-teatterissa Baltic Circle -festivaalin yhteydessä.
Kiasma-teatteri 3.12, klo 19. Liput 15/10e.

Entertainment Island 3. Esitys.
Ensi-iltansa saava esitys näyttää populaarikulttuurin pimeän puolen tarkastelemalla privaattiviihdettä.
Entertainment Island 3 ensi-ilta to 18.11. 2010, klo 19.00. Muut esitykset: pe 19.11. klo 19, la 20.11. klo 15.00, to 25.11. ja pe 26.11. klo 19.00, la 27.11. klo 15.00 sekä la 4.12. klo 19.00. Teosesittely 20.11. ja 27. 11. klo 14.30 Entertainment Island loungessa Kiasmassa.
Liput 15/10e.
Osa myös Baltic Circle -ohjelimistoa

Entertainment Island 3 on Entertainment Island trilogian viimeinen osa. Tällä kertaa Oblivia tunkeutuu populaarikulttuurin pimeisiin syövereihin lähtökohtanaan yksityinen viihde. Entertainment Island 3 tarkastelee sarjakuvahahmoja ja perversioita, elämää ja kuolemaa. Koko Entertainment Island trilogia pureutuu viihteen kimaltavan pinnan läpi kohti populaarikulttuurin tummaa kääntöpuolta.

Näyttämöllä: Timo Fredriksson, Anna Krzystek, Annika Tudeer. Valot: Meri Ekola. Ääni: Juuso Voltti.

Entertainment Island 4. Time Passes -lyhytelokuva.
Autiossa maisemassa kaksi henkilöä kaivaa kuoppia maahan. He riitelevät lapioista ja kuoppien tarkasta muodosta. He pitävät taukoja ja tuijottavat kaukaisuuteen. Tämä mykkäelokuva tarkastelee viihdettä eksistentialistisesta perspektiivistä.
Kiasma-teatteri 17.11 klo 17. Kiasma-teatterin lämpiö 18.11.-4.12.

Entertainment Island 5. Näyttely & lounge.
Entertainment Island valokuvat edustavat eri valokuvatyylejä. Viihde- ja populaarikulttuurin tähteet tarjoillaan loungessa aiheeseen sopivan äänimaailman kera.
Avajaiset 17.11. klo 17. Auki: 18.11.-5.12., Kiasma-teatterin lämpiö

Entertainment Island 6. Kirja(t).
Entertainment Island -kirja sisältää valokuvia ja tekstejä projektista. Samaan aikaan Oblivia julkaisee kirjan Att vara cool i barer - tio år med Oblivia.
Julkaisutilaisuus 17.11. klo 17, Kiasma-teatterin lämpiö

Entertainment Island 7. Seminaari. Performing Popular Culture.
Luennoitsijoina mm.: Knut Ove Arntzen (N), Esa Kirkkopelto (FIN), Francis Mc Kee (UK), Ragnheidur Skuladottir (IS). Keskusteluissa mm. Danjel Andersson (S) ja Nora Hämäläinen (FIN).
2.-4.12. klo 10-17, Kiasma-teatteri

Yhteistuotanto ja tuki: Kiasma-teatteri, Produforum, CCA (UK), PACT Zollverein (D).

Monitaiteellinen ja -kansainvälinen esitystaideryhmä Oblivia on perustettu Helsingissä vuonna 2000. Oblivian jäsenet ovat Suomesta, Iso-Britanniasta ja Islannista. Ryhmän teoksissa muoto ja sisältö ovat yhtä. Tyyliä leimaavat konseptuaalisuus, minimalismi ja komiikka. Obliviassa monitaiteellisuus näkyy tekijöiden eri taustojen esiintuomisessa kollektiivisesti toteutetuissa teoksissa. Oblivia on osa Produforum-verkostoa ja kiertää kansainvälisesti.

Esitykset ja seminaari englanniksi.

www.oblivia.fi