No More Broken Hearts. Kuva: Janne Saarakkala

No More Broken Hearts

Pilvi Porkola

…” minulla on ikävä kaikkea sitä, mitä meillä ei ehtinyt olla…puhutaanko me taas rakkaudesta, vai jostain muusta, säästäkö…haluan lopettaa tämän…minä rakastan sinua niin kauan kuin olet tässä, ja ehkä vielä vähän kauemminkin…ei tehdä tästä mitään showta…ruumista poltti monta päivää siitä, mihin olit koskenut…ehkä niin on tarkoitettu…”

Pilvi Porkola lukee kirjoittamiaan rakkauskirjeitä viimeisen 15 vuoden ajalta. Kirjeet on osoitettu seitsemälle eri miehelle. Niissä yritetään lähestyä, selvittää missä mennään tai tehdä eroa. Kirjeissä epäröidään, toivutaan raivosta mutta luvataan tervehtiä jatkossakin. Niissä yritetään ymmärtää mitä tapahtui, mietitään sivullisuutta ja tunnustetaan halu koskettaa. Kirjeiden myötä esityksessä pohditaan, vähän surumielisesti ja vähän hymyillen, mitä meille rakkauslauluissa luvataan, mikä rakkauskirjeissä toistuu ja mikä tässä kaikessa on meille yhteistä.

Pilvi Porkola on helsinkiläinen esitystaiteilija ja –tutkija, jonka töiden lähtökohtana on usein henkilökohtaisuus. Porkolan esityksissä toistuvat kysymykset dokumentoinnista ja taiteen ja arjen suhteesta.

Suunnittelu ja toteutus: Pilvi Porkola
Valosuunnittelu: Mia Kivinen
Esityskieli: suomi