Neo-Hamlet. Kuva: Hannu-Pekka Vitikainen. Graafikko: Rikard Lassenius

Neo-Hamlet

Markus Sundblom, Hannu-Pekka Vitikainen ja Rikard Lassenius

Neo-Hamlet on kokeellinen audiovisuaalinen taideteos, joka tutkii taiteiden välisiä rajapintoja vieden katsojansa syvälle Hamletin tarinaan sekä kunkin omaan sisimpään - juuri niin syvälle kuin katsoja on itse valmis päästämään.

Monitaiteisen työryhmän viitoittamalla tiellä katsoja tutustuu Hamletin vaiheisiin erityisesti emotionaalisesta näkökulmasta ja tulee siten matkanneeksi omien tunteidensa lähteille.

Kiasma-teatterissa Neo-Hamlet jatkaa Pilvi Porkolan keväällä Tsehov-konseptissa aloittamaa klassikoiden purkua. Neo-Hamlet yhdistää teatteritaidetta, kirjallisuutta, animaatiota, grafiikkaa, elokuvataidetta, kuvataidetta ja äänitaidetta. Teos liikkuu eri taidemuotojen rajapinnassa ja työryhmä koostuu eri taidealoilla ansioituneista tekijöistä.

Neo-Hamletin ohjaaja Markus Sundblom on valmistunut Teatterikorkeakoulusta teatteriohjaajaksi ja jo koulutöissään hän on hakenut teatteritaiteen rajapintaa suhteessa muihin taiteisiin. Kuvaaja Hannu-Pekka Vitikainen on valmistunut Tampereen yliopiston draamalinjalta filosofian maisteriksi ja Taideteollisesta korkeakoulusta elokuvaajaksi. Hän on kuvannut dokumentti- ja fiktioelokuvia sekä video-installaatioita ja tanssielokuvia. Graafikko, animaattori, ohjaaja Rikard Lasssenius on tehnyt piirroselokuvia, dokumenttielokuvia ja videotaidetta sekä toiminut graafikkona ja animaattorina tv-ohjelmissa.

Neo-Hamletissa esiintyvät Samuli Niittymäki, Petri Manninen, Jussi Lehtonen sekä Alexander Reichstein. Äänipohjana toimivassa fiktiossa puolestaan Hannu Kivioja, Kalle Holmberg, Rea Mauranen, Jussi Lehtonen, Jaakko Pakkasvirta sekä Janne Reinikainen.

Ensi-iltapäivänä Neo-Hamletista on kaksi esitystä, joista toinen on ruotsinkielinen. Muut esitykset ovat suomenkielisiä.

Katso traileri täältä »