Logobi 01

Liikkeellä marraskuussa / Logobi 01 & Logobi 05

Gintersdorfer/Klaßen (DE)

Saksalainen teatteriohjaaja Monika Gintersdorfer ja kuvataitelija Knut Klassen ovat luoneet Logobi-esityssarjan, jossa kaksi näyttelijää tai kaksi tanssijaa, eurooppalainen ja afrikkalainen, käyvät oivaltavaa liikkeellistä ja sanallista vuoropuhelua omien tanssikulttuuriensa nykyilmiöiden kautta.

Gintersdorfer/Klaßen (DE): Logobi 01

Perjantaina 5.11. klo 19
Konsepti: Monika Gintersdorfer ja Knut Klassen
Tanssi: Gotta Depri ja Hauke Heumann

Gotta Depri ja Hauke Heumann sukeltavat sisälle Norsunluurannikon tansseihin. Heidän toverillinen innostuksensa toistensa liikekieliin sykähdyttää. Ymmärtäminen tapahtuu kehollisen peilautumisen kautta - vieraus on mahdollisuus oivallukseen.

Nimessä mainittu Logobi on yksi norsunluurannikkolainen katutanssin muoto.


Gintersdorfer/Klaßen (DE): Logobi 05

Sunnuntaina 7.11. klo 16
Konsepti: Monika Gintersdorfer ja Knut Klassen
Tanssi: Franck Edmond Yao ja Richard Siegal

Aina ei ole helppoa nähdä toisen kulttuurin sisälle. Afrikkalainen ja eurooppalainen tanssi törmäävät kahden virtuoosimaisen tanssijan dialogissa, jossa molemmat puolustavat omaa tanssillista viitekehystään. Miten William Forsythen liikeimprovisaatio kohtaa länsiafrikkalaisen animismin? Ja onko kyse vain tanssista vai onko panoksina jotain muutakin?

"Logobissa nähtiin myös liikkeellistä virtuositeettia, mutta mestariteos se oli hienosti toteutetun konseptin, sisällöllisen idean ja toteutuksen toimivuuden sekä luontevien tanssijoiden vuoksi. Logobi #5 osoitti jälleen kerran, että ollakseen sisällöltään painava teoksen ei tarvitse olla haudanvakava tai ryppyotsainen."
- Tanssi-lehti 02/10, Katja Keränen

www.liikkeellamarraskuussa.fi

Liput: 25/15 e. Kiasman Infosta
Festivaalipassi 35 e Piletistä: www.piletti.fi