High tech, low life

Lens Politica

Festivaaliavajaiset

Lens Politica on yhteiskunnallisen elokuvan, nykytaiteen ja media-aktivismin festivaali, jonka tärkein tavoite on toimia keskustelun avaajana ja innoittajana.

Lens Politica on foorumi poliittiselle pohdiskelulle ja kantaaottavuudelle. Näkemyksiä vaihdetaan elokuvanäytöksissä, taidenäyttelyissä, paneeli-
keskusteluissa, seminaareissa ja työpajoissa. Festivaali järjes-tetään seitsemättä kertaa.

Festivaalin avajaisnäytös pidetään perinteisesti Kiasma-teatterissa 28.11. Tämän vuoden avajaiselokuvana nähdään sananvapautta ja kansalaisjournalismia Kiinassa käsittelevä dokumentti High Tech, Low Life (2012). Useilla festivaaleilla palkittu elokuva esittelee digitaalisen kansalaisjournalismin pioneereja Kiinassa; 57-vuotias Tiger Temple ja 27-vuotias Zola uhmaavat sensuuria ja taistelevat totuuden puolesta, aseinaan kännykkäkamerat ja läppärit. He kiertävät maata ja bloggaavat uutisista, joista viralliset tahot vaikenevat. Elokuvan ohjaaja Stephen Maing Yhdysvalloista saapuu festivaalin vieraaksi ja on läsnä avajaisnäytöksessä keskustelemassa yleisön kanssa sananvapaustilanteesta Kiinassa.

Liput 7€ puoli tuntia ennen esitystä ovelta tai ennakkoon verkosta www.lenspolitica.net