Exposition Universelle. Kuva: Jacques Hoepffner

Exposition Universelle. Kuva: Jacques Hoepffner

Exposition Universelle

Rachid Ouramdane

Oivaltavassa sooloteoksessaan eurooppalaisen nykytanssin kärkinimi Rachid Ouramdane kuvaa ideologioiden ja yksilön välistä kuilua.

Livemusiikin ja nerokkaan valo- ja videosuunnittelun avulla Ouramdane ristivalottaa yksilön nautinnon tietä kohti kansallista hurmiota. Samalla hän ottaa kriittisesti etäisyyttä siihen voimaan, jolla erilaiset kansalliset merkit kaappaavat identiteettimme. Exposition Universelle on Ouramdanen henkilökohtainen ja poliittinen puheenvuoro eurooppalaisen nykytanssin kärkinimeltä.

Rachid Ouramdane on Ranskassa syntynyt algerialais-taustainen taiteilija. Ouramdane on käsitellyt sosiaalisten, maantieteellisten ja kulttuuristen identiteettien rakentumisen ja esittämisen ongelmia koko uransa ajan. Kiasma-teatterissa häneltä on aiemmin nähty teos Les morts pudiques, joka käsitteli nuorisoa ja nuorten kuolemantapauksiin liittyviä nettifragmentteja. Exposition Universelle sai ensi-iltansa toukokuussa 2011 ja on jo kiertänyt Ranskassa ja Pohjois-Amerikassa. Esitys on osa FranceDanse going North -projektia. Esitys nähdään myös 1. ja 2.11. Tukholmassa.

Konsepti: Rachid Ouramdane
Esitys: Rachid Ouramdane ja Jean-Baptiste Julien
Musiikki: Jean-Baptiste Julien
Valosuunnittelu: Yves Godin
Valoassistentti: Stéphane Graillot
Video: Jacques Hoepffner
Pukusuunnittelu ja maskeeraus: La Bourette
Ohjausapu: Gilbert Gatoré
Tuotantopäällikkö ja lavastus: Sylvain Giraudeau
Tuotanto: L’A

www.rachidouramdane.com