Coconut Disco - Arfikan ääniä. Kuva: Jack Balance

Coconut Disco - Afrikan ääniä. Kuva: Jack Balance

Radioteatteri, Coconut Disco - Afrikan ääniä

ARS 11 -avajaisviikonlopun kruunaava Coconut Disco – Afrikan ääniä leikkii kuunnelman, nykyteatterin ja ääniteoksen keinoilla. Teos tapahtuu yhtä aikaa Yle Radio 1:n radioaalloilla ja Kiasma-teatterin lavalla.

Coconut Disco on matka ääneen - ja Afrikkaan. Työryhmä on etsinyt Yleisradion tehostearkistosta ääniä hakusanalla ’Afrikka’ ja tutkinut, minne nuo äänet vievät.

Esitys käsittelee kommunikaation ja havainnoinnin kysymyksiä: vaikka puhuisimme samaa kieltä ja kuulisimme saman äänen, ei ole takeita siitä, että kuulisimme tai ymmärtäisimme samoin. Onko ihminen aina sidottu vain omaan näkökulmaansa, omaan kokemukseensa, vaikka kuinka matkustaisi ja kohtaisi?

Kolme erilaista tekijää synnyttävät esitysmateriaalia kukin omista lähtökohdistaan ja tuovat kuulolle erilaisia, ristiriitaisia havaintoja. Äänimaisemia rakennetaan ja puretaan yleisön kanssa yhdessä. Tervetuloa kokemaan suora lähetys Kiasma-teatterissa!

Osa ARS 11 -ohjelmaaYle Radio 1 / Radioteatterin ja Kiasma-teatterin yhteistuotanto. Osa Kiasma-teatterin ARS 11 Afrikka-aiheista ohjelmistoa.

Työryhmä:
Ohjaaja: Katariina Numminen
Äänisuunnittelija, esiintyjä: Kimmo Modig
Muusikko, esiintyjä: Rodrigues José

Katariina Numminen on helsinkiläinen dramaturgi ja ohjaaja. Hänen esityksiään ovat mm. Karjalala, Opetusnäytelmä ja Kolme pientä sisarta. Numminen toimii Viipurin taiteellisessa teatterissa ja Todellisuuden tutkimuskeskuksessa.

Kimmo Modig on Turussa asuva esitystaiteilija ja suunnittelija, joka on luonut ääniteoksia mm. Yle Radio 1:lle. Numminen ja Modig työskentelivät aiemmin yhdessä Karjalala-esityksessä, joka purki suomalaisten myyttistä suhdetta Karjalaan.

Rodrigues José on afrikkalaissyntyinen muusikko, joka asuu nykyään Helsingissä.