Kuva: Herman Sorgeloos

Cheap Lecture & The Cow Piece

Jonathan Burrows & Matteo Fargion

Cheap Lecture on musiikkiin sovitettu kahden miehen puhe-esitys. Se on filosofinen ja humoristinen teos, joka johdattaa katsojat myös odottamattomille sivupoluille.

Jonathan Burrows on yksi tunnetuimmista brittiläisistä nykykoreografeista. Hän aloitti uransa Lontoon kuninkaallisessa baletissa, josta hän erosi 1980-luvun lopussa ja perusti oman tanssiryhmän. Samalla alkoi pitkään jatkunut yhteistyö säveltäjä, muusikko Matteo Fargionin kanssa.

Italialaissyntyinen Fargion sävelsi alkuun musiikkia Burrowsin teoksiin, mutta pian yhteistyö tiivistyi ja kaksikko alkoi tehdä yhdessä duettoja, joista Kiasma-teatterissa nähdään kaksiosainen teos Cheap Lecture & The Cow Piece.

Cheap Lecture (2009) on musiikkiin sovitettu kahden miehen puhe-esitys. Burrows ja Fargion saarnaavat tyhjistä käsistä, yleisöstä, ajasta, toistosta ja tanssista kulkien eteenpäin aiemmissa teoksissa (mm. Both Sitting Duet vuodelta 2002) avautuneita reittejä. Cheap Lecture on filosofinen ja humoristinen teos, joka johdattaa katsojat myös odottamattomille sivupoluille.

The Cow Piece (2009) on kaoottinen meditaatio tanssista, musiikista ja kuolevaisuudesta. Puheen lisäksi näyttämöllä on esineitä, liikettä ja ääntä. The Cow Piece käyttää ja purkaa sitä edeltävän Cheap Lecturen rakennetta.

Konsepti ja esitys:
Jonathan Burrows & Matteo Fargion

Esitys on osa Liikkeellä marraskuussa -festivaalia.

Hyppää maksuttoman bussin kyytiin ja koe lauantain 3.11. koko festivaaliohjelma vaivattomasti. Festivaalibussi: Kiasma --> Stoa klo 19 It's going to get worse and worse and worse, my friend --> Piritta klo 21 alkaen LM goes Piritta -festivaaliklubi