Aurinkoteatteri: Kauniiden unien joella, Kuva: Juha Mustanoja

Aurinkoteatteri

Kauniiden unien joella

Aurinkoteatterin uuden näytelmän Kauniiden unien joella on käsikirjoittanut ja ohjannut Juha Mustanoja. Se on kertomus kahdesta suomalaisesta seikkailijamatkailijasta, Hertta Kuusisesta ja Olavi Paavolaisesta pimeimmän Afrikan sydämessä Belgian Kongossa, suurten tunteiden äärellä.

Aurinkoteatterin uuden näytelmän Kauniiden unien joella on käsikirjoittanut ja ohjannut Juha Mustanoja. Se on kertomus kahdesta suomalaisesta seikkailijamatkailijasta, Hertta Kuusisesta ja Olavi Paavolaisesta pimeimmän Afrikan sydämessä Belgian Kongossa, suurten tunteiden äärellä. Kaukana on Suomi, kaukana Belgia; kauas ovat jääneet myös Hitlerin Saksa ja Stalinin Neuvostoliitto, ainakin fyysisesti. Ilma on täynnä odotusta, jännitystä, outoa tunnelmaa. Kukaan ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan.

Toinen maailmansota on syttymäisillään ja tunnelma on painostava. Ihmiset odottavat innokkaasti räjähdysalttiin tilanteen laukaisevaa kipinää. Saksan liittolaiset, mukaan lukien Suomi, ovat tehneet suunnitelman siirtomaiden uudelleenjaosta. Sopimuksen mukaan Suomi ottaa haltuunsa Belgian Kongon, luonnonvaroiltaan rikkaan ja pinta-alaltaan suuren palan mustaa Afrikkaa.

Hallitus on lähettänyt Olavi Paavolaisen salaiselle matkalle Kongoon luomaan diplomaattisia suhteita paikalliseen hallitsijaan ja muuhun väestöön sekä tutkimaan, miten Kongo olisi mahdollista modernisoida. Olavi kohtaa matkallaan salaperäisen seikkailijattaren, äskettäin vankilasta vapautuneen Hertta Kuusisen. He alkavat yhdessä suunnitella Suomen neekereiden tulevaisuutta.

Kauniiden unien joella -esityksen aiheita ovat kulttuurirasismi, rotuviha, kansanmurha ja siirtomaaideologia. Esitys on surullinen, eikä sovi lapsille.

http://www.universum.fi/aurinko/produktiot/kuj/kuj.swf

Työryhmä:
Ohjaus: Juha Mustanoja
Esityksen rooleissa: Oona Airola, Sanna Hietala, Milla Kangas, Miko Kivinen, Nora Raikamo, Anna Ranta
Äänisuunnittelu: Juuso Voltti
Lavastus: Anne Karttunen
AV-tekniikka: Rasmus Vuori
Puvustus: Tuomas Lampinen, Noora Salmi
Valosuunnittelu: Jani-Matti Salo
Tuotanto: Birgit Aittakumpu (Universum)

Esityksen kesto on noin 2h ja siinä on väliaika. Esityksessä käytetään strobovaloa.