Kuva: Rabih Mroué ja Lina Saneh

33 kierrosta ja jokunen sekunti

Rabih Mroué & Lina Saneh

Nuori libanonilainen mies tekee itsemurhan. Jäähyväiskirjeessään hän painottaa tekonsa olevan henkilökohtainen ja toivoo, ettei tapahtunutta käytettäisi poliittisena lyömäaseena. Onko yksityinen kuitenkin aina myös poliittista?

33 kierrosta ja jokunen sekunti (33 tours et quelques seconds) vie katsojan keskelle nuoren miehen viimeisiä päiviä. Lavalla ei nähdä näyttelijöitä, vaan Rabih Mrouén ja Lina Sanehin teatteritilaan lavastama makuuhuone kertoo oman tarinansa. Huoneessa televisio, kännykkä, tietokone ja Facebook jatkavat sankarin elämää, vaikka tämä on jo kuollut.
Mroué ja Saneh ovat beirutilaisia kirjailijoita, ohjaajia ja näyttelijöitä, jotka ovat teoksillaan tulleet tunnetuiksi ympäri maailman. Parin kantaaottavat teokset tarttuvat nerokkaasti yhteiskunnallisiin ongelmiin ja Lähi-idän poliittiseen tilanteeseen.

Esitys on osa Korjaamo Teatterin tuottamaa Stage – Helsingin teatterifestivaalia.
Näytelmä on englannin-, arabian- ja ranskankielinen, ja se tekstitetään englanniksi.
www.korjaamo.fi

Ohjaus ja teksti: Rabih Mroué & Lina Saneh
Kuvaus: Sarmad Louis
Lavastus ja graafinen suunnittelu: Samar Maakaron
Tuotanto: Kunstenfestivaldesarts, Festival d’Avignon, Scène nationale de Petit-Quevilly – Mont-Saint-Aignan, Festival delle Colline Torinesi, La Bâtie – Festival de Genève, Kampnagel, Assiociation Libanaise pour les Arts Plastiques, Ashkal Alwan, Steirischer herbst, Malta Festival, Stage – Helsinki Theatre Festival