Elokuvat

Kohtauksia Andy Warholin elämästä: Ystävyyksiä ja kohtaamisia

1990, aineistoa vuosilta 1963–80

Päiväkirjakooste kuvaa Andy Warholia ja hänen ympärillään kuohunutta sosiaalista ja kulttuurista elämää. Kuvissa nähdään mm. runoilija Allen Ginsberg, Fluxus-taiteilija George Maciunas, taiteilijapari John Lennon ja Yoko Ono sekä muusikot Mick Jagger, Lou Reed ja Nico. Mukana on otteita Velvet Undergroundin ensimmäiseltä keikalta 14.1.1966.

Zefiro Torna eli kohtauksia George Maciunasin elämästä

1992, aineistoa 1950-luvulta vuoteen 1978

Liettualaissyntyinen George Maciunas kuului kansainvälisen ja monialaisen Fluxus-taiteilijaverkoston perustajiin. Elokuva sisältää taltiointeja Fluxus-esityksistä, ystäväpiirin piknikistä – mukana mm. Andy Warhol, John Lennon ja Yoko Ono – sekä Maciunasin Fluxus-häistä. Viimeiset kuvat on otettu bostonilaisessa sairaalassa kolme päivää ennen Maciunasin kuolemaa 1978.

Hyvää syntymäpäivää, John

1995, aineisto vuodelta 1972

Suuri joukko musiikkivaikuttajia kokoontui John Lennonin ja Yoko Onon Fluxus-näyttelyn avajaisiin New Yorkin Syracuseen 9.10.1972. Samana päivänä juhlittiin Lennonin syntymäpäivää paikallisessa hotellissa. Elokuvan ääniraidalla laulavat juhlatunnelmissa mm. Lennon, Ono, Ringo Starr ja Allen Ginsberg. Mukana on kuvaa Lennonin ja Onon konsertista Madison Square Gardenissa elokuussa 1972 sekä muuta harvinaista filmimateriaalia.

Paratiisin tällä puolen: Katkelmia keskeneräisestä elämäkerrasta

1999, aineisto vuodelta 1972

Jonas Mekas vietti muutamia kesiä Jacqueline Kennedyn ja tämän sisaren Lee Radziwillin kanssa Montaukissa New Yorkissa. Lomanviettopaikkana oli vanha huvila, jonka Radziwill vuokrasi Andy Warholilta. Mukana olivat molempien siskosten lapset. ”Ne olivat onnellisia kesiä, täynnä iloa ja elämän ylistystä”, kuvaa Mekas.