Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen, People in White, 2011.

Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen

Tellervo Kalleinen (s. 1975) ja Oliver Kochta-Kalleinen (s. 1971) ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2003. Heidän taiteensa on usein yhteisöllistä: he työskentelevät vapaaehtoisten ihmisten ja yhteisöjen kanssa ja ammentavat heidän kokemuksistaan. Tunnetuimpia teoksia on monissa eri maissa toteutettu Valituskuoro, jossa ihmiset laulavat omista tyytymättömyyden aiheistaan.

Näyttelyssä esillä on kaksi teosta. Videoteos People in White käsittelee psykiatrista hoitosuhdetta potilaan näkökulmasta. Taiteilijapari etsi lehti-ilmoituksella ihmisiä, jotka olivat olleet mielenterveyssyistä sairaalahoidossa ja halusivat kertoa kokemuksistaan. Teos toteutettiin Alankomaissa. Yleensä mielenterveysongelmista ja niiden hoidosta puhutaan vain lääkärien ja asiantuntijoiden suulla. Taiteilijat halusivat kääntää asetelman toisinpäin.

Archipelago Science Fiction esittää neljä mahdollista tulevaisuudennäkymää Turun saaristosta. Tellervo Kalleinen, Oliver Kochta-Kalleinen ja ruotsalainen elokuvantekijä Henrik Andersson työskentelivät saariston asukkaiden kanssa pari vuotta kartoittaen heidän toiveitaan ja pelkojaan tulevaisuudesta. Lomakekyselyjen ja haastattelujen jälkeen järjestettiin työpajat Utössä, Houtskarissa ja Korppoossa. Osallistujat hahmottelivat erilaisia tulevaisuudennäkymiä ja kehittivät tarinoita.

Lue lisää: Etsitään partaisia miehiä