Oi maamme!

28.02.2017 - 12.03.2017
Ylen Oi maamme -näyttelyn tunnuskuva

Ylen Oi maamme! -hankkeen ideana on tuottaa vanhasta materiaalista uusia lyhytelokuvia, jotka kommentoivat Suomea, meitä suomalaisia, suomalaisuuden myyttiä, mennyttä ja nykyistä. Yle kutsuu meidät kaikki tekemään uusia lyhäreitä.

Oi maamme! -projekti käynnistyy Kiasmassa näyttelyn ja työpajojen muodossa. Valikoima lyhytelokuvia on esillä Kiasman aulassa 28.2.–12.3. ti-su klo 10-17. Mukana on myös ammattitaiteilijoiden tekemiä lyhäreitä. Lyhytelokuvia pääsee katsomaan ilmaiseksi.

Jokainen voi tehdä oman lyhärinsä

Helmikuun viimeisenä päivänä aukeaa sivusto, josta voit ladata paketillisen arkistofilmejä koneellesi. Voit käsitellä niitä haluamallasi tavalla. Lyhärit lähetetään takaisin Ylelle, ja ne julkaistaan Areenassa, telkkarissa ja taidemuseoissa ympäri Suomen.

Yle kutsuu mukaan myös muutamia ammattitaiteilijoita, joiden nimet julkistetaan Kiasman näyttelyn yhteydessä.

Ylen Oi maamme! -työpajat yläkouluille ja toiselle asteelle

Lyhytelokuvien tekemisen idea sopii kaikenikäisille – Kiasmassa järjestettävien työpajojen erikoiskohderyhmänä ovat nuoret: Youtube-videoiden tekijät, koululaiset ja opiskelijat, taidepainotteiset koulut ja taideoppilaitokset sekä mediaoppilaitokset.

Kiasman Seminaari-tilassa järjestetään maaliskuussa 2017 maksuttomia työpajoja, joissa opiskelijaryhmä pääsee alkuun oman lyhytelokuvan tekemisessä. Työpajat ovat täynnä!

Peruutuspaikkojen kyselyt Kansallisgallerian opasvarauksesta: ma–pe klo 9–15 p.0294 500 500 tai varaukset@kansallisgalleria.fi.

Lue lisää Oi maamme! -projektista