/teatteri.nyt

14.10.2015 - 18.10.2015 © Christ on the Mount of Olives Detail – Vyssí Brod Alterpiece

Syksyn 2015 /teatteri.nyt-tapahtuman teemana on ilmastonmuutos. Tematiikka liittyy laajempaan, 17 partnerin EU-hankkeeseen SharedSpace: Music Weather Politics.

Tapahtuman ajaksi on kutsuttu koolle 15 taiteilijan opintoryhmä, jolla on yhdessä koollekutsujiensa kanssa mahdollista osallistua festivaalin koko tarjontaan, reflektoida sen sisältöjä ja muotoja sekä pohtia ohjelmiston heijastuksia ympäröiviin todellisuuksiin.  Opintojakson on tarkoitus olla antoisa, tarkka ja avoin ehdotuksille. Koollekutsujina ja moderaattoreina taiteilijat Janina Rajakangas, Elina Pirinen ja Saara Hannula. Opintoryhmä toteutetaan yhdessä Kiasma-teatterin kanssa.

Sen lisäksi että opintoryhmä seuraa festivaalin esityksiä ja osallistuu sen tarjoamiin keskustelutilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin, se kokoontuu päivittäin omiin sessioihin, joissa taiteellista vaihdantaa käydään teeman ympärillä keskustellen ja harjoitteita tehden.

Opintoryhmässä on mahdollista syventyä yhdessä festivaalin piirtämän tematiikan äärelle ja antaa sille mahdollisuus vaikuttaa omaan taiteen tekemisen praktiikkaan ja kehittää sen vaihdannan konseptia. Keskeistä on, että opintoryhmä sitoutuu koko festivaalin ajaksi toimimaan yhdessä. Vaikka oma taiteen tekeminen ei ole ollut suoraan yhteydessä /teatteri.nytin tematiikkaan, se ei ole este ryhmään liittymiselle.

Lisätietoa /teatteri.nyt-ohjelmasta luvassa syyskuun alussa.