/teatteri.nyt

14.10.2015 - 18.10.2015 © Christ on the Mount of Olives Detail – Vyssí Brod Alterpiece

Taiteilija, hae /teatteri.nyt -festivaalin opintoryhmään!

Koollekutsujina ja moderaattoreina taiteilijat Janina Rajakangas, Elina Pirinen ja Saara Hannula. Opintoryhmä toteutetaan yhdessä Kiasma-teatterin kanssa.

Syksyn 2015 /teatteri.nyt-tapahtuman teemana on ilmastonmuutos. Tematiikka liittyy laajempaan, 17 partnerin EU-hankkeeseen SharedSpace: Music Weather Politics.

Tapahtuman ajaksi haluamme kutsua koolle 15 taiteilijan opintoryhmän, jolla on yhdessä koollekutsujiensa kanssa mahdollista osallistua festivaalin koko tarjontaan, reflektoida sen sisältöjä ja muotoja sekä pohtia ohjelmiston heijastuksia ympäröiviin todellisuuksiin.  Opintojakson on tarkoitus olla antoisa, tarkka ja avoin ehdotuksille.

Sen lisäksi että opintoryhmä seuraa festivaalin esityksiä ja osallistuu sen tarjoamiin keskustelutilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin, se kokoontuu päivittäin omiin sessioihin, joissa taiteellista vaihdantaa käydään teeman ympärillä keskustellen ja harjoitteita tehden.

Opintoryhmässä on mahdollista syventyä yhdessä festivaalin piirtämän tematiikan äärelle ja antaa sille mahdollisuus vaikuttaa omaan taiteen tekemisen praktiikkaan ja kehittää sen vaihdannan konseptia. Keskeistä on, että opintoryhmä sitoutuu koko festivaalin ajaksi toimimaan yhdessä. Vaikka oma taiteen tekeminen ei ole ollut suoraan yhteydessä /teatteri.nytin tematiikkaan, se ei ole este ryhmään liittymiselle.

Jos haluat tulla viideksi päiväksi 14.-18.10. kollegojesi kanssa kahlaamaan festivaalihumuun, jakaa taiteelliseen toimintaasi kuuluvia käytäntöjä tapahtuman kanssa rinnakkain ja välineenäsi on esitys, laita hakemus tulemaan!

Opintoryhmään on avoin haku, valinta tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään viikon tarkempi ohjelma kesän jälkeen.

Ilmoittautumiset verkossa 17.6. mennessä. Ryhmä ja varasijat ovat täynnä, kiitos kaikille ilmoittautuneille.

Lisätietoa /teatteri.nyt-ohjelmasta luvassa kesän jälkeen.