ARS17

Hello world!

31.03.2017 - 14.01.2018

ARS17-näyttely täyttää Kiasman vuonna 2017

ARS17-näyttelyn teemana on globaali digitaalinen murros, jonka vaikutukset näkyvät kulttuurissa, taloudessa sekä ihmisten identiteetissä ja käyttäytymisessä. Kiasmassa maaliskuussa 2017 avautuva näyttely esittelee uuden vuosituhannen taiteilijat ja tarjoaa tuoreen lähestymistavan nykytaiteeseen laajentamalla kokemuksen myös verkkoon.

Kiasman ARS17-näyttelyssä nähdään nykytaiteen kansainvälisiä huippunimiä. Monet näyttelyyn valitut taiteilijat ovat tavalla tai toisella valloittaneet internetin. Monien taiteilijoiden teoksia on hankittuna maailman merkittävimpiin taidekokoelmiin, ja niitä on nähty myös keskeisimmillä taidefoorumeilla kuten kansainvälisissä taidebiennaaleissa Venetsiassa ja Berliinissä. Nyt on vihdoin aika nähdä heidät myös Suomessa.

Tutustu ARS17-taiteilijoihin

Tutustu ARS17-näyttelyyn Kiasma-blogissa

Digi muuttaa taidetta

Digitaalisuudesta on tullut merkittävä osa ihmisten arkea. Teknisten ratkaisujen lisäksi se on mukana sosiaalisten suhteiden hoidossa, yhteisöllisyyden syntymisessä ja kommunikaatiossa.

Yksi näyttelyn keskeisimmistä kysymyksistä on, miten taiteilijat ovat kohdanneet tämän kaikkia koskettavan muutoksen. Taide ottaa edelläkävijän roolin myös digitaalisen kulttuurin murroksessa.

Nykytaide on riippuvainen digivallankumouksesta, mutta myös kyseenalaistaa sen vaikutuksen ja auttaa meitä jäsentämään ympäröivää maailmaa. Verkon käyttö koukuttaa ja vaikuttaa: kuinka rajusti digitalisoituminen ja sosiaalisen median muodot ovat muuttaneet todellisuuskuvaamme?

ARS17 laajenee verkkoon

Kiasma kehittää ARS17-näyttelyssä myös taiteen esittämistapoja, jaettavuutta ja kokoelmatoimintaa. Osana ARS17-näyttelyä aukeaa ARS17+ Online Art. Se on palvelu, joka esittelee noin 20 taiteilijan verkkoteoksia.

Kasvava määrä kiinnostavaa taidetta tehdään suoraan verkkoon. Taiteilijat hyödyntävät eri tavoin nettiä ja sosiaalista mediaa taiteensa sisällöissä. ARS17+ esittelee useita verkossa olevia teoksia, joiden tarkoitus on osallistaa yleisöä ja jatkaa näyttelykokemusta museon seinien ulkopuolelle.

ARS-näyttelyt ovat Suomessa vuodesta 1961 alkaen järjestettyjä suuria kansainvälisen nykytaiteen katsauksia. Näyttelyt ovat tavoittaneet yhteensä yli miljoona kävijää ja esittäneet teoksia noin 600 taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä. ARS17 on yhdeksäs nykytaiteen suurnäyttely, joka järjestetään neljättä kertaa Nykytaiteen museo Kiasmassa.

ARS17 on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

suomisata

Näyttelyä ovat tukeneet Jane ja Aatos Erkon säätiö sekä AVEK – Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus.

#ars17