Tokaluokkalaisten taideretki 2014

Helsingin juhlaviikot, Helsingin kaupunginorkesteri, Helsingin opetusvirasto, Musiikkitalo, Aalto ARTS ja Kiasma järjestävät yhteistyössä Tokaluokkalaisten taideretken pe 22.8.2014. Taideretki koostuu kaupunginorkesterin konsertista Musiikkitalossa ja Kiasman taidepajaosuudesta, joka toteutetaan Musiikkitalon ja Kiasman pihassa. Tapahtumaan kutsutaan kaikki Helsingin tokaluokkalaiset ja osallistujia tulee olemaan noin 3400.

Tapahtumaa edeltävät ekaluokkalaisten maksuttomat ohjatut käynnit Kiasma Hits -kokoelmanäyttelyssä aikavälillä 6.3.-30.5. Kierrokselle voi osallistua myös sellainen luokka, joka ei osallistu Tokaluokkalaisten taideretkeen. Lue lisää.

Tapahtumaohjeet ja lisätiedot Helsingin juhlaviikkojen sivuilla: www.helsinginjuhlaviikot.fi/tokaluokkalaisten-taideretki/

 

Tokaluokkalaisten taideretki 2013

Helsingin juhlaviikot kutsui syksyllä 2013 toisen kouluvuotensa aloittaneet helsinkiläiset nauttimaan Kinokonsertti Fantasiasta Musiikkitaloon perjantaina 23.8. Tokaluokkalaisten taideretkelle ilmoittautui määräaikaan mennessä lähes 3000 osallistujaa. Konsertin jälkeen Kiasma järjesti koululaisille ääneen ja kuvaan liittyvän TAIKASANA-taidepolun.

Tapahtumassa kuvattu video löytyy YouTubesta. Tässä taltioinnissa on dokumentoitu taidepolun ulkona tapahtunutta osuutta, jossa tokaluokkalaiset muodostivat taikasanoja Kiasman ja Musiikkitalon välisellä piha-alueella.

Kiasman TAIKASANA-taidepolulla tokaluokkalaiset äänittivät oman taikasanansa ja heidän varjonsa kuvattiin Kiasma-teatterissa. TAIKASANA-video löytyy YouTubesta.

Yhteistyössä: Opetusvirasto, Nykytaiteen museo Kiasma, Helsingin kaupunginorkesteri, Disney Suomi, Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Tokaluokkalaisten taideretki 2012

Bussit, metrot ja ratikat täyttyivät 24. elokuuta 2012, kun yli kaksituhatta koululaista opettajineen matkasi eri puolilta Helsinkiä kohti Kiasmaa ja Musiikkitaloa. Helsingin juhlaviikot kutsui kaupungin tokaluokkalaiset tekemään ja kokemaan taidetta Musiikkitaloon ja uuden Kansalaistorin alueelle. Tapahtumassa kuvattu video löytyy YouTubesta.