Paja

Paja on paikka, jossa kävijät pääsevät tekemisen, katsomisen ja keskustelun kautta lähestymään Kiasmassa esillä olevaa taidetta. Pajoja järjestetään kaikenikäisille kävijöille, eikä osallistuminen edellytä aiempaa työskentelyä taiteen parissa.

Kouluryhmille Kiasman paja tarjoaa museokäyntejä, jossa nykytaiteeseen tutustutaan näyttelyssä käynnin ja pajassa työskentelyn kautta. Pajan ohjelmassa on erilaisia kokonaisuuksia eri luokka-asteille. Myös opettajille järjestetään omia työpajoja.

Tiedustelut Pajan toiminnasta: museolehtori Tuija Rantala (09) 1733 6521 tai tuija.rantala@kiasma.fi

Kevään 2013 pajat

Kevään 2013 ensimmäiset työpajat on suunnattu erityisesti keskiasteen ammatillisille oppilaitoksille ja lukiolle. Niitä järjestetään aamu- ja iltapäivisin 29.1.-8.3.2013 tiistaista perjantaihin tilauksesta. Peruskouluryhmille on tarjolla työpajoja 23.4.-31.5.

Missä olit silloin kun?

keskiasteen ammatilliset oppilaitokset ja lukiot
29.1.–8.3.2013, ti-pe, aamu- ja iltapäiväajat
Kesto 2 h.
Ryhmäkoko max 30.
Maksuton.
Ilmoittautumiset p. 09 1733 6521, Tuija Rantala.

Missä olit silloin kun syyskuun 11. päivän terroristi-iskut tapahtuivat tai kun kuulit että Estonia oli uponnut Itämerellä? Missä olit silloin kun Suomi voitti lätkän MM-kultaa 2011? Tai silloin kun Matti Nykänen valittiin Suomen uudeksi presidentiksi vuonna 2018?

Mieti jokin historiallisesti suuri tapahtuma ja kuvita hetki omasta elämästäsi. Missä olit, mitä teit? Voit hämärtää toden ja fiktion rajaa kuvittamalla tapahtuman tulevaisuudesta tai muuttaa historiaa kuvittamalla menneisyydestä hetken, jota ei ole oikeasti tapahtunut. Pajojen teemana on suurten tapahtumien historia suhteessa ihmisen henkilökohtaiseen historiaan - dokumentin rooli toden ja fiktion välillä. Tekniikkana pajoissa on pressprint ja vedostus erilaisille papereille, kirjekuorille ja sanomalehdelle.

Mitä kuuluu?

peruskouluryhmät
23.4.-31.5.2013, ti-pe, aamu- ja iltapäiväajat
Kesto 2 h.
Ryhmäkoko max 30.
Maksuton.
Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 13.3. klo 13 p. 09 1733 6521, Tuija Rantala.

Pajassa tutustutaan audiovisuaaliseen kerrontaan eli ääneen ja kuvaan. Tehdään kokeita, joissa liikkuvaan kuvaan yhdistetään erilaisia ääniä – ristiriitaisiakin tai absurdeja. Minkälainen vaikutus on, jos kuvataan lasta joka huitoo ilmaan ja liitetään kuvaan kärpäsen pörinää? Entä jos kuvaan nukkuvasta prinsessasta yhdistetään laineen liplatusta, lokkien kirkunaa tai kovaäänistä kuorsausta? Testaillaan ja pähkäillään, miten ja mitä liikkuvalla kuvalla ja siihen yhdistetyllä äänellä voidaan viestiä.

Kiasma toteuttaa pajan yhteistyössä AV-arkin, eli suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen kanssa.

Vinkki opettajille: AV-arkin opetusmateriaali (materiaaliin pääsee rekisteröitymällä käyttäjäksi, maksuton palvelu)

Opettajan työkalupakki mediakasvatukseen

Kaksi samansisältöistä pajaa:
ke 24.4. klo 17-20 ja to 25.4. klo 13.30-16.30

Ryhmäkoko max 20.
Maksuton tilaisuus.

Opettajille suunnatussa pajassa lähestytään mediakasvatusta käytännönäheisesti ja tarjotaan ideoita oppilaiden kanssa työskentelyyn.

Pajassa Miia Rinne käy läpi AV-arkin tuottama Mediataide kasvattaa! -julkaisun, joka tarjoaa uudenlaisia välineitä media- ja taidekasvatukseen. Käytännönläheinen kurssi antaa opettajalle valmiudet ohjata oppilaita pienten mediatuotosten tekemiseen.
Kurssiin sisältyy näyttelylippu. Näyttelyihin voi tutustua omatoimisesti.

Ilmoittautumiset ke 17.4. mennessä osoitteeseen opasvaraus@kiasma.fi. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, kumpana päivänä haluat osallistua. Pajoihin mahtuu 20 opettajaa/kerta. Peruutukset viimeistään vuorokautta ennen pajaa numeroon 09 1733 6509 (ti-pe klo 9-12).

Kiasma toteuttaa pajan yhteistyössä AV-arkin, eli suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen kanssa.

AV-arkin opetusmateriaaliin pääsee käyttäjäksi rekisteröitymällä. Palvelu on maksuton.

Seuraa päivittyvää työpajaohjelmaa Kiasman koulusivuilta tai ilmoittaudu opettajien sähköpostilistalle osoitteeseen opasvaraus@kiasma.fi.
Kiasmasta löytyy opastuksia kaikenikäisille.

Yhteistyössä: