Järjestetty juttu -näyttely. Kuva: VTM/KKA, Ella Tommila

Päiväkodeille ja kouluille

Tiedoksi päiväkoti- ja koululaisryhmien omatoimisten Kiasma-käyntien suunnittelua varten alkuvuodesta 2014: Kiasman 2. kerroksessa on tällä hetkellä teoksia, jotka sisältävät rohkeaa alastomuutta. Saatte lisätietoa henkilökunnalta, kun tulette Kiasmaan. Lisätietoja voi myös kysyä omatoimisia kierroksia varten etukäteen infostamme: info@kiasma.fi, p. 0294 500 501. Oppaamme ottavat asian huomioon varattujen opastusten osalta ja keskustelevat tarvittaessa aiheesta opettajan kanssa ennen kierrosta. Kiasma-monsterin kierrokset päiväkodeille ja Helsingin ekaluokkalaisille tehdään Kiasma Hits -kokoelmanäyttelyssä 3. kerroksessa, joten tämä huomio ei koske niitä.

Ajankohtaista päiväkotien ja koulujen opettajille

Opettajien infotilaisuuksien aikataulut, ohjeet ryhmän kanssa Kiasmaan tulemiseen sekä muuta ajankohtaista tietoa.

Lue lisää >>

 

Päiväkoti- ja koululaistehtävät sekä vinkkejä

Koulusivuiltamme löydät omatoimitehtäviä ja perehtymisaineistoa Alfredo Jaarin näyttelyyn Kun runous ei riitä sekä Kiasma Hits -kokoelmanäyttelyyn. Lisäksi löydät vinkit nykytaiteen tarkasteluun.

Koululaistehtävät ja vinkkejä nykytaiteen tarkasteluun >>

 

Opastetut kierrokset ja pajat

Opastettu kierros auttaa avaamaan nykytaiteen teemoja ja syventää näyttelykokemusta. Ryhmille on tarjolla useita opastusmuotoja. Kiasman Paja tarjoaa kouluryhmille museokäyntejä, jossa nykytaiteeseen tutustutaan näyttelyssä käynnin ja pajassa työskentelyn kautta.

Tutustu valikoimaan >>

 

Nykytaide oppimisympäristönä

Taiteen kautta voi oppia asioita niin taiteesta kuin muistakin elämän alueista. Taideteokset voivat havainnollistaa opetettavaa aihetta tai johdattaa opetettavaan asiaan.

Lue lisää >>