Sloap

BMX pyöräilijän, parkouraajan, katutanssijan ja kolmen skeittarin muodostama ryhmä ottaa haltuunsa tyhjän makasiinitilan tutkien sen seiniä, pylväitä ja betonilattiaa esityspintoina.

Australian Sydneyssä toimivan Branch Nebula-ryhmän vetäjät Lee Wilson ja Mirabelle Wouters työskentelevät heinäkuussa Helsingissä ja tuottavat ensi-illan URB 13 festivaalille. Sloap on yhteistyö viiden paikallisen ja yhden australialaisen katulajin taitajan kanssa. Esityksessä nähdään tanssija, parkouristi, BMX-pyöräilijä ja kolme skeittaria.

Sloap on arkkitehtuuriin liittyvä termi, joka viittaa suunnittelussa ”ylijääneeseen” tilaan. Katulajien liikekieltä käyttäen Sloap antaa uuden ja luovan mielekkyyden tälle ”ei-tilalle”. Esiintyjät ehdottavat ennen kokeilemattomia liikeratoja, sekä etsivät uusia haasteita ja tapoja kohdata ympäristö ja toisensa.

Branch Nebula työskentelee monialaisesti performanssin, tanssin ja designin aloilla pyrkien kyseenalaistamaan valtakulttuurin konventiot. Usein yhteistyössä muiden kuin ammattilaisesiintyjien kanssa tehdyt teokset eivät ole helposti lokeroitavissa. Branch Nebula on kiinnostunut yleisön kokemuksesta ja kaikesta, mikä liittyy nykykulttuuriin.

Esitykseen liittyy myös URB-festivaalilla ensi-iltansa saava, Martta Tuomaalan Suomessa ja Australiassa kuvaama elokuva I Am A Spider.

Suunnittelu & ohjaus: Lee Wilson & Mirabelle Wouters
Esiintyjät: Nikolai Alin, Roland Chlouk, Panu Petteri, Marika Peura, Aleksi Ritsila ja Jukka Tarvainen
Äänisuunnittelu: Joonas Pehrsson & Pauli Riikonen


Huom! Esityksessä on rajoitettu katsojamäärä ja se on suunnattu yli 10-vuotiaille.
Esitykseen mahtuu 50 katsojaa, lippuja aletaan jakaa tapahtumapaikalla puoli tuntia ennen esitystä.