Kuva: Mika Elo

Maanantai 14.10.

Klo 15-18 Toisissa tiloissa: Pinta ja syvyys - Virtuaalista materiaalia etsimässä

Kun ihminen esiintyy, hänen ruumiinsa käy läpi tietynlaisen transformaation. Tuo transformaatio ei koske vain hänen ulkomuotoaan vaan myös hänen ruumiinsa sisäisyyttä. Ilmiö on sinänsä tuttu kaikille esiintyjille, mutta asiaa ei yleensä tavata tarkastella tähän tapaan. Esiintymisen kokemusta hallitsevat joko erilaiset psykologiset tai tekniset kategoriat, ”psykofyysiikka”. Luennossa ja sitä seuraavassa työpajassa kohdennetaan huomio ruumiillisen esillä olemisen kokemukseen sen molemmilta puolilta ja opitaan havainnoimaan kuinka virtuaalinen materiaalisuus voi ilmetä eri yhteyksissä.

Luentotyöpaja on osa Esa Kirkkopellon taiteellista tutkimusta ja se pohjaa Toisissa tiloissa ryhmän kehittämiin harjoitteisiin. Toisissa tiloissa -ryhmän toimintaideana on jatkuva harjoittelu, harjoite esityksen muotona ja muodonmuutos harjoitteiden yhteisenä aiheena. Ryhmä kehittelee kollektiivisia ruumiillisia harjoitteita, joiden avulla päästään kosketuksiin ihmisille vieraiden olo- ja kokemusmuotojen kanssa, eli vieraillaan toisissa tiloissa.

Työpajassa työskennellään paljain jaloin.

Ilmoittautuminen:

7.10. mennessä osoitteeseen Kiasma-Theatre@kiasma.fi
Ilmoita viestin otsikossa mihin työpajaan olet ilmoittautumassa. Työpajan osallistumismaksu on 5 euroa ja se maksetaan työpajan yhteydessä.