I Love Me – Actress with Down’s Syndrome

Dokumenttielokuva by Andrea Pfalzgraf

Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ohjelmassa nähdään Andrea Pfalzgrafin tekemä dokumenttielokuva näyttelijä Julia Häusermannista. Vuonna 1992 syntyneellä Julialla on Downin syndrooma. Dokumenttielokuva seuraa hänen kaksivuotista näyttelijänkoulutusta ja työskentelyään sveitsiläisessä Theater HORAssa. Jo koulutuksen aikana Juliasta tulee ammattiesiintyjä, kun hän lähtee Theater HORAn kanssa maailmankiertueelle ranskalaiskoreografi Jérôme Belin teoksessa Disabled Theater.

Tanssia rakastavan Julian ura on ainutlaatuinen, ja hän on esiintynyt mm. Berliinissä, Kasselissa, Pariisissa ja Avignonissa. Tänä vuonna Julia sai Berliinin Theatertreffen-festivaalilla parhaan esiintyjän palkinnon, arvostetun Alfred-Kerr-Darstellerpreisin. Elokuva piirtää henkilökuvan itsevarmasta, hetkessä elävästä nuoresta naisesta, joka sanoo itsestään: ”Olen normaali. Minulla on vain kehitysvamma.”

Andrea Pfalzgraf on sveitsiläinen dokumenttielokuvantekijä, joka on kirjoittanut, ohjannut ja tuottanut lukuisia elokuvia ja ohjelmia Sveitsin televisiolle (SRF). I Love Me -dokumentti valmistui vuonna 2012. Julia Häusermann nähdään Jérôme Belin Disabled Theater -teoksessa Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 2.–3.11.2013 osana Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ohjelmaa.

Ohjaus: Andrea Pfalzgraf
Kuvaus: Emil Fischhaber/ Julia Häusermann
Ääni: Andreas Hagen
Leikkaus: Hedi Baebler
Tuotanto: Schweizer Radio und Fernsehen/ Rigi Productions