KIASMA
Kiasma-lehti | Kiasma Magazine
Kiasma-lehti 51 | Kiasma Magazine 51
Nro 51 Vol 15

Yhteinen ilo

”Kellään ei ole yksinoikeutta kulttuuriin, se tehdään yhdessä”

KIASMAN KESÄÄ 2012 hallitsee näyttely Camouflage - Nykytaidetta muotoilun maastossa. Se jatkaa tämän vuoden ohjelmiston teemaa, jossa kuvataide kohtaa muita taiteenaloja: musiikkia, sarjakuvaa ja nyt muotoilua. Tämän päivän maailmassa erilaiset kulttuuriset ilmaisumuodot vaikuttavat toisiinsa entistä enemmän. Uudet synteesit rikkovat rajoja ja kannustavat erityyppisten taitojen ja taiteenalojen arvostamiseen.

VASTAAVA SYNERGIAETU syntyy silloin, kun eri alojen kulttuuritoimijat yhdistävät voimavaransa. Se tulee olemaan enenevässä määrin tulevaisuuden selviytymismalli monelle taide- ja kulttuuritapahtumia järjestävälle. Kellään ei ole yksinoikeutta kulttuuriin, se tehdään yhdessä ja yleisöjen kanssa.

TÄNÄ VUONNA moni tapahtuma ja uusi ilmiö Helsingissä sijoittuu maailman designpääkaupunki -logon alle. Vuoden teema korostaa designin merkitystä luonnollisena osana parempaa arkielämää ja elävämpää kaupunkikulttuuria. Näitä elementtejä on myös monissa Kiasman toteuttaman Camouflage-näyttelyn teoksissa: paljon tuttuja asioita, mutta toisin tehtyinä ja nähtyinä. Kiasman kesävieraina ovat mm. virkattu poliisiauto, venäläinen matkamuistokioski ja lasinen lasten kiipeilyteline, kaikki 100% nykytaidetta. Tämän kaltaiset uudet oivallukset tuovat elämäämme myös iloa – sekin on taiteessa sallittua.

Pirkko Siitari, museonjohtaja