KIASMA
Kiasma-lehti | Kiasma Magazine
Kiasma-lehti 50 | Kiasma Magazine 50
Nro 50 Vol 15

Näkökulma: Uusi ympäristö, uudet näkökulmat

"Musiikki, ääni, sarjakuva ja design laajentavat nykytaiteen rajoja."

KIASMAN YMPÄRISTÖÖN, Töölönlahdelle, on muodostumassa kulttuurikeskusta. Uuden Musiikkitalon myötä alueesta syntynyt kansalaisten ja kulttuurin kohtaamisen paikka, jota myöhemmin täydentää suunniteltu keskustakirjasto. Tässä ympäristössä Kiasman arkkitehtuuri ja sen toiminta näyttäytyvät uudessa valossa.

KIASMAN EDUSTA on aina ollut ihmisten ja erilaisten tapahtumien kokoontumispaikka. Kiasman ja Musiikkitalon väliin jäävä alue on vasta valmistunut. Kiinnostavaa on nähdä kuinka ihmiset ottavat sen haltuun.

YKSI KIASMAN keskeisiä päämääriä on näyttää taidetta laajasti kaikille, myös Kiasma-rakennuksen seinien ulkopuolella. ARS-satelliitit, URB-festivaali, Kiasman kiertokoulu ja lukuisat muut projektit ovat vieneet taidetta eri puolille Suomea, Helsingin lähiöihin tai Kiasman edustalle, kaupungin vilkkaimmalle alueelle. Jatkossakin tulemme panostamaan siihen, että kiasman taiteeseen pääsee osalliseksi mahdollisimman moni.

MYÖS TOISENLAISET lähestymistavat tuovat nykytaidetta laajemman yleisön saataville. Kiasman kevätkauden näyttelyissä näkyy populaarikulttuurin ja nykytaiteen elävä ja toinen toisiaan ruokkiva suhde. Thank You for the Music -näyttelyssä pohditaan sitä kuinka musiikki vaikuttaa meihin. Janet Cardiffin ja George Bures Millerin teos Korppiparvi rakentaa äänimaiseman museon viidenteen kerrokseen. Keväällä yhden kerroksen valtaa suomalainen taidesarjakuva ja kesällä nykytaiteen ja designin vuoropuhelua käyvä Camouflage-näyttely
levittäytyy myös museon ulkopuolelle. Jälkimmäinen on osa designpääkaupunkivuoden ohjelmistoa.

MUSIIKKI, ÄÄNI, sarjakuva ja design – laajentavat nykytaiteen rajoja. Kiasmassa ja sen ulkopuolella.

TERVETULOA!

Pirkko Siitari, museonjohtaja