Näkökulma: ARS elää esityksissä

"Vielä ehdit! ARS 11 on avoinna marraskuun loppuun saakka."

SYYSKAUDEN HUIKEA ja monipuolinen ohjelmisto virkistää, virittää ja haastaa keskustelemaan. Esitysten, elokuvien, opastusten, työ-pajojen, luentojen ja asiantuntijapuheenvuorojen kautta nykypäivän Afrikka esittäytyy ARS 11 -näyttelyn yhteydessä Kiasmassa.

SUOMALAISSUDANILAINEN Wisam Elfadl kutsuu lauantaisin talkshowvieraakseen Suomessa asuvia afrikkalaistaustaisia ARS 11 -näyttelyyn. Hollantilaisen ohjaajan Renzo Martensin elokuva Enjoy Poverty on tietoisen kärkevä kommentti. Se nostaa esiin median tavan kuvata kärsimystä, nälänhätää ja kaaosta, sitä miten kurjuudellakin voidaan käydä kauppaa. Eteläafrikkalaisen teatteriohjaaja Brett Baileyn liveinstallaatio puolestaan pohjautuu kolonialismin historiaan, sen pimeimpään puoleen.

LISÄKSI SYYSKUUSSA on luvassa ARS 11 -taiteilija Alfredo Jaarin luento, jossa hän esittelee Ruanda-aiheisen teoksensa. Ja paljon muuta. Valitse kiinnostavat tapahtumat tämän lehden kalenterista tai Kiasman verkkosivuilta. Itse näyttelyhän on avoinna aina marraskuun loppuun saakka - vielä ehdit!

SYYSKUUSSA AVAUTUU vielä viisi ARS 11 -satelliittinäyttelyä eri puolilla Suomea: Hämeenlinnassa, Kajaanissa ja Oulussa. Niiden ajankohtaiset aiheet liittyvät pakolaisuuteen, naiseuden kuvaamistapohin, Kiinan taloudelliseen rooliin Afrikassa sekä itse Kiannon Nälkämaan lauluun afrikkalaisesta
näkökulmasta.

TOIVOTAN SINUT lämpimästi tervetulleeksi ARS 11 -näyttelyyn katsomaan, kuuntelemaan ja keskustelemaan.

Pirkko Siitari, museonjohtaja