Julia Cima johdattaa katsojat tanssin historiaan

Ranskalainen tanssija ja koreografi Julia Cima vie soolossaan katsojat historialliselle matkalle. Cima on tutkinut 1900-luvun tanssitaiteen merkkiteoksia ja koonnut niiden pohjalta koreografisen tulkinnan historiallisista sooloista.

Alkuperäiset tanssit liittyvät tiettyihin historiallisiin tapahtumiin ja ihmisiin, eikä niitä voi koskaan täydellisesti toistaa. Julia Ciman Visitations onkin uusi teos ja tulkinta tanssin historiasta.

“Visitations on ennen kaikkea tulkitsijan projekti. Se on sarja sooloja, jotka eivät kuulu minulle, mutta joista teen omiani. Toivon että tämä hyppy historiaan paljastaa hetken loputtoman rikkauden ja monimuotoisuuden, samalla tavalla kuin nämä tanssit olisivat tehneet näiden käsityöläisten omina aikoinaan", Cima kertoo.

Julia Cima vierailee soolossaan 10 koreografin teoksissa lähes sadan vuoden ajalta. Kyseessä eivät ole mitkä tahansa teokset, vaan länsimaisen tanssin kulmakivet, jotka ovat avanneet uusia polkuja, syventäneet koreografista ajattelua ja synnyttäneet kokonaisia koulukuntia. Mukana ovat mm. Vaslav Nijinsky, Tatsumi Hijikata, Valeska Gert ja Merce Cunningham.