ARS 06 liikutti kävijöitä

Kiasman suurponnistus ARS 06 sulkeutuu 27. elokuuta. Seitsemän kuukautta esillä ollut näyttely oli Kiasman historiassa monellakin tapaa poikkeuksellinen. Ihmisille läheiset teemat, runsas ohjelmisto, pitkä aukioloaika ja näyttelyn saama myönteinen palaute saivat kävijät liikkeelle.

Mukana ARS 06 –näyttelyssä oli mukana 40 taiteilijaa tai ryhmää 24 maasta. Ensimmäisen viikon aikana näyttelyyn tutustui 10 000 kävijää. Vappuun mennessä kävijöitä oli kertynyt jo 100 000 ja ennen loppuryntäystä, elokuun alkuun mennessä näyttelyyn ja tapahtumiin oli osallistunut 158 000 kävijää. Kaiken kaikkiaan Kiasmassa oli toukokuun alkuun mennessä käynyt 2 miljoonaa kävijää.

Näyttelyn runsas oheisohjelmisto tarjosi uusia näkökulmia ja elävöitti näyttelyä. Työpajojen kautta yleisö pääsi mukaan taiteen tekemiseen. Ohjelmaa, esityksiä, erikoisopastuksia ja pajoja järjestettiin 128 päivänä, päivään saattoi mahtua useampikin tapahtuma. Lisäksi opastettuja kierroksia varattiin lähes 2000.

Suomalaisilta kerättiin ARS-näyttelyn aikana sekä toiveita että valituksia, molemmat osaksi teoksia. Toiveita kertyi 500, valituksia peräti 2000. Helsingin valituskuoroon ilmoittautui lähes 100 jäsentä.

Näyttelyssä järjestettiin kaksi kävijätutkimusta, jotka osoittivat näyttelyn teemojen ja teosten koskettaneen kävijöitä. Tyytyväisyys näkyi koko näyttelyn saamassa palautteessa ja siitä virinneessä vilkkaassa keskustelussa.