Ideat syntyvät arjen keskellä

Japanilainen taitelijapari Mai Yamashita ja Naoto Kobayshi tapasivat jo lukioikäisinä taidekerhossa. He ovat työskennelleet yhdessä koko nuoruudessa alkaneen taiteenharjoittamisensa ajan.

Yamashita ja Kobayshikäsittelevät performanssi- ja videotöissään “tosimaailmaa”, jota he lähestyvät humoristisesti. Myös lapsuuden muistot ovat heille tärkeä innoituksen lähde.

Vuonna 2004 taiteilijapari muutti Japanista Saksaan ollakseen lähellä maan vilkasta taide-elämää. Nykyisin he asuvat Berliinissä ja nauttivat kaupungin laajasta museo- ja taidetarjonnasta.
Heillä on tapana kantaa kaikkialla mukanaan muistikirjaa, johon he kirjaavat arjen keskellä saamansa ideat. Tavallisen elämän tarkkailu on heille hyvin tärkeää. Yamashitalle ja Kobayshilleelämä ja taide ovat erottamattomia, ja heidän asuntonsa on myös heidän ateljeensa.

KUN TOIVON TÄHDELTÄ
ARS 06:ssa Mai ja Naoto esittelevät työnsä nimeltä Kun toivon tähdeltä, joka on pidennetty video todellisesta tähdenlennosta. Sen alla Mai Yamashita esittää omia toiveitaan.

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta Kiasmassa vietetään Tähdenlentojuhlaa. Silloin kaikki saavat toivoa. Juhlan aikana kerätään ja äänitetään suomalaisten toiveita liitettäväksi mukaan teokseen. Kun näkee tähdenlennon taivaalla, saa toivoa ja toive toteutuu – jos uskoo tarpeeksi. Kahden minuutin mittaisen tähdenlennon aikana ehtii toivoa montaa asiaa joko itselleen, rakkailleen tai ystävilleen.


Tähdenlentojuhla
14.2. klo 17 alkaen