Beställd verkstad

Foto: VTM/KKA, Oona Koriala

Gruppverkstäder

Behöver arbetsteamet inspiration och någonting att göra tillsammans? Letar du efter ett programnummer för en kompisträff?

I gruppverkstäderna som riktar sig till företags- och vuxengrupper får ni i avslappnade tecken stifta bekantskap med nutidskonsten samtidigt som ni umgås. Alla verkstäder inkluderar ett utställningsbesök som inspirerar till arbetet i verkstaden. Välj den verkstad som intresserar mest på listan.

Besöket räcker totalt 2–3 timmar.
Gruppstorlek 1–15 personer. Extrapersoner (16-20 personer) 30 euro/person.

Pris på de inhemska språken tisdag–lördag 400 euro, på engelska 500 euro. Priset inkluderar material, inträde och handledning i verkstaden.

Förfrågningar och bokningar

Förfrågningar och bokningar per telefon 0294 500 500 (måndag–fredag kl. 9–15) eller per e-post bokningar@nationalgalleriet.fi.

Gruppverkstädernas teman

Ljudlandskap

Hur skulle ett ljudlandskap skapat med kontorsmaterial, städredskap eller trädgårdsutrustning låta? I verkstaden sätter vi oss in i de möjligheter experimentella ljud erbjuder som en del av samtidskonsten.

Ljudlandskapen skapas med hjälp av olika föremål och material som kan ha någon form av koppling till er grupps vardag. Som avslutning spelas det ljudverk ni tillsammans har skapat in på en gammaldags C-kassett.

Berättelser som fastnar

Redan med tre bilder kan man berätta en historia. I verkstaden planerar vi en egen berättelse, ritar den och gör en serie magneter av bilderna. Slutresultat fungerar som dekoration i köket eller arbetsrummet. Du kan använda dem själv eller ge bort dem som gåva. Vilken historia berättar dina magneter? Och hur förändras berättelsen om magneterna byter plats?

Ett hopp i vardagen

Saknar du färska tolkningar av vardagen? I den här verkstaden skapar vi överraskande vändningar i vanliga situationer genom att göra en collagebok av tidningsbilder. Genom att kombinera texter och bilder skapar vi en berättelse med en utgångssituation, en förändring och en upplösning. Resultatet lamineras som hållbara sidor i en bok.