Beställd guidning

Foto: VTM/KKA, Pirje Mykkänen

Kalas på Kiasma för 4–14-åringar

Kiasma är ett utmärkt ställe att fira till exempel födelsedag. Välj den du gillar bättre av en skojig och aktivitetsinriktad utställningsbesök eller en verkstad. Kiasmas guider skräddarsyr rundvandringarna enligt deltagarnas ålder. Efter utställningsbesöket blir det kalas på Café Kiasma.

Rundvandring för 4-14-åringar

Festen börjar med en rundvandring på utställningarna under guidens ledning. Gruppen plockar ut de bästa bitarna av Kiasma: deltagarna får tillsammans förundra sig över olika konstverk och den invecklade museibyggnaden. Som avslutning på rundvandringen får gruppen Kiasmamonstret pins som minnen från festen.

Efter rundvandringen går gruppen vidare till Café Kiasma som serverar en festmeny. Efter rundvandringen tar sig gruppen till caféet under de vuxna deltagarnas ledning.

Besöket räcker totalt cirka 1,5 timmar, den guidade delen högst en timme.
Gruppstorlek högst 10 barn. Med gruppen måste det följa en vuxen som följer med på hela rundvandringen.
Priset för det guidade besöket är tisdag–lördag 70 €, söndag 85 €. Barn under 18 år har fritt inträde till Kiasma. Vuxna betalar också inträde till museet.

Bokningar tas emot på bokningsnummer 0294 500 500 (mån-fre kl. 9-15) eller bokningar@nationalgalleriet.fi.
 

Verkstadena för 6-14-åringar

Alla verkstäder inkluderar ett utställningsbesök som inspirerar till arbetet i verkstaden. Välj den verkstad som intresserar mest av två alternativ.

Berättelser som fastnar


Redan med tre bilder kan man berätta en historia. I verkstaden planerar vi en egen berättelse, ritar den och gör en serie magneter av bilderna. Slutresultat fungerar som dekoration i köket eller arbetsrummet. Du kan använda dem själv eller ge bort dem som gåva. Vilken historia berättar dina magneter? Och hur förändras berättelsen om magneterna byter plats? Som minne får deltagarna magneter.

Vårt gäng


Vi tar en ny typ av gruppfoto av en bekant grupp. Hur skulle det vara att modigt bryta mot era vanliga vardagsjag – vi som poliser, ballerinor eller simmagistrar? För rollen förbereder vi oss genom att tillverka kostymerna och en skylt av fantasieggande material, som berättar om gruppen. Som minne får deltagarna gruppfotot.

Besöket räcker totalt 2–3 timmar.
Gruppstorlek högst 15 barn. Med gruppen måste det följa två vuxna som följer med på hela verkstaden.
Pris på de inhemska språken tisdag–lördag 400 euro, på engelska 500 euro. Priset inkluderar material, inträde och handledning i verkstaden.

Bokningar
tas emot på bokningsnummer 0294 500 500 (mån-fre kl. 9-15) eller bokningar@nationalgalleriet.fi.


Priset på festmenyn beror på vad som serveras och på antalet deltagare. Sätt ihop en festmeny av det Café Kiasma har att erbjuda. Fråga mera: Jutta Weigh, p. 040 531 0683, jutta.weigh@capitalcatering.fi.

OBS. Det lönar sig att lämna ytterplagg och gåvor i Kiasmas garderob för den tid rundvandringen räcker.